imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Zdaj lahko WhatsApp zaklenete z biometrično avtentikacijo


Zahvaljujoč najnovejši posodobitvi aplikacije boste lahko pogovore prebrali le z uporabo Face ID-ja ali Touch ID-ja. Seveda, če boste to želeli.

Med Facebook klepetalnicami (Facebook Messenger, Instagram sporočila, WhatsApp) je slednja nedvomno najbolj varna. Sporočila so namreč dostavljena z end-to-end šifriranjem, tako da jih lahko prebereta le pošiljatelj in prejemnik. Zdaj pa je najnovejša posodobitev aplikacije še dodatno izboljšala varnost.

Od zdaj naprej lahko uporabniki zaklenejo aplikacijo z biometrično avtentikacijo. V praksi to pomeni, da če vklopite to funkcijo, lahko aplikacijo odprete samo s Face ID-jem ali Touch ID-jem, tudi če je vaš telefon odklenjen.

Vse, kar morate storiti, je, da posodobite aplikacijo prek trgovine App Store na različico 2.19.20. Nato pojdite v Settings in vklopite funkcijo v meniju Account/Privacy. Pomembno je omeniti, da tudi če vklopite funkcijo, lahko nova sporočila še vedno preberete na zaklenjenem zaslonu. Da bi to preprečili, pojdite v Settings > Notifications > Show Previews in spremenite privzeto možnost iz Always na drugo ponujeno možnost.

Prav tako je zanimivo dejstvo, da je prav zaradi teh varnostnih funkcij WhatsApp vprašljivo, kako bo Facebook lahko svoje klepetalnice združil v eno samo platformo, saj druge storitve nimajo tako odličnih funkcij, kot jih ima WhatsApp.

Vir: 9to5Mac

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)