imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Zbogom Infinity Blade – trilogija je bila umaknjena iz App Store


Nalašč. Razvijalec Epic Games je prekinil podporo zato, da se lahko popolnoma osredotoči na Fortnite. App Store je tako prikrajšan za še eno ikonično delo.

Mnogi od vas morda poznajo katero od treh različic serije Infinity Blade, ki jo je Apple že večkrat promoviral. Srednjeveška bojevniška mobilna igra ni bila posodobljena od svojega tretjega poglavja. Infinity Blade III je izšla leta 2013, vendar je zadnjih 5 let imela podporo za programsko opremo. Do danes. Epic je oznanil,

da se je podpora za Infinity Blade končala in vsako poglavje trilogije je bilo umaknjeno iz App Store.

Glavni razlog za takšno odločitev razvijalca je bil, da je podpora za te igre postala izjemno težka, saj so morali slediti Epicovim standardom. Seveda lahko tisti, ki so že prej prenesli igro, v njej še vedno uživajo, vendar nakupi v aplikaciji niso več možni.

To ni nič takega, vendar se je s tem končala tudi neka doba. Infinity Blade je bil pionir med sodobnimi mobilnimi igrami. Ta serija je bila prva, ki je dokazala, da je kakovost konzolnih iger mogoče prenesti v mobilne igre. Zato je bil Apple vedno navdušen nad tem, da igro lahko predstavlja na svojih Keynote dogodkih, začenši z izdajo leta 2010. Zato lahko rečemo, da je App Store prikrajšan za še eno epsko igro.

Za razvijalca pa naj vas ne skrbi. Brez prestanka delajo na Fortnite, ki je ena najuspešnejših mobilnih iger. Zahvalijo pa se lahko Infinity Blade, saj je bila ta igra inkubator številnih poskusnih tehnologij mobilnega igranja, ki so zdaj vključene v Fortnite in so to igro pripeljale do slave.

 

In Epic te povezave ne želi skriti. Včeraj, ko so objavili, da igra ni več na voljo v App Store, so na svoj Twitter naložili videoposnetek igre Fortnite, v katerem so »meč« predstavili kot novo orožje. Z rezilom, ki resnično spominja na ikonični kos Infinity Blade-a. Med drugim so vključili tudi frazo »imejte oči na pecljih«, s katero se nanašajo na staro igro, ki bi se lahko ponovno vrnila.

Vir: The Verge

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)