imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Zaslona iPhona X in iPad Proja sta prejela pomembni nagradi

Grega

Združenje za infomacijske zaslone je že 23. določilo najboljše zaslone in podelilo Display Industry Awards. Apple je eden izmed prejemnikov.

Zasloni so eden izmed najpomembnejših delov današnjih naprav, predvsem pri telefonih, prenosnikih in tabličnih računalnikih. Cel dan gledamo v njih in tako predstavljajo povezavo med napravo in uporabnikom. Zato so zasloni v središču pozornosti pri proizvajalcih, ki jih želijo izpopolniti do potankosti in navdušiti uporabnike.

Apple seveda ni izjema, vendar se ni odločil za vojno za čimveč “pikslov na inč”, ampak je poskusil kvaliteto dvigniti z drugimi bolj naprednimi tehnologijami. Če ste kdaj videli iPhone ali iPad lahko potrdite, da je izpadlo precej dobro. S trenutnim paradnim konjem pa so šli še dlje.

To je tudi uradno stališče združenja, ki podeljuje nagrade. Med 20. in 25. majem bodo pripravili že 55. “teden zaslonov” v Los Angleesu, kjer bo tudi uradna podelitev.

iPhone X je dobil nagrado “Display Applications of the Year”, zaslon na iPad Proju pa je postal zaslon leta. Poleg tega so dobili še dolgo obrazložitev, ki hvali prednosti teh zaslonov.

O iPhonu X so povedali naslednje:

iPhone X je prvi Applov produkt, ki izpolnjuje vizijo pametnega telefona, ki je v celoti zaslon, brez fizičnih elementov, tipkovnic in posebnih funkcijskih tipk. Z iPhonom X je odstranjen gumb na sprednji strani in zaslon postane primarni element za vso interakcijo, kar dovoljuje zaslonu, da teče in popolnoma zapolni prostor na iPhonu.

5,8″ Super Retina zaslon ima ločljivost 458 ppi in je prvi OLED panel, ki izenači standard, ki so ga postavile prejšnje iPhone generacije. Prinaša neverjetne barve, pravo črnino, kontrastno razmerje milijon proti ena in superiorno sistemsko upravljanje z barvo. HDR zaslon podpira Dolby Vision in HDR10, ki skupaj služita še povečanju kvalitete slike pri fotografskih in video vsebinah. Dodatno TrueTone dinamično spreminja nivo bele svetlobe, da zaslon izenači z zunanjo svetlobo, kar prinaša bolj naravano izkušnjo pri gledanju, podobno papirju.

In tu so njihove misli o iPad Proju:

Applovi najnovejši zasloni na iPad Proju uporabljajo inovativno ProMotion tehnologijo, ki jo je podjetje razvilo za izboljšano vizualno zmogljivost. Na voljo v 10,5″ in 12,9″ velikostih oba tablična računalnika ponujata enako gostoto pikslov (264 ppi), kar pomeni 3,7 in 5,6 milijonov pikslov. Omogočata prilagodljivo osveževanje zaslona v območju med 24 in 120 Hz – prva zaslona na potrošniških napravah, ki to omogočata. 120 Hz osveževanje omogoča tekoče pomikanje, odklično odzivnost pri dotikih s prstom ali Apple Pencilom in gladke premike pri vizualnih vsebinah. ProMotion tehnolgijo omogoča novi, visokozmogljivi oksidni TFT v povezavi z novo izdelanimi materiali iz tekočih kristalov.

Tl;dr: Oba zaslona, zaslon iPhona X in iPad Proja, sta odlična in izjemna zaslona z ogromno količino kul novih funkcij.

Vir: 9to5Mac

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)