imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Vse kar pričakujemo od novega iPad Proja


Izjemno ozki robovi, podpora za zunanje zaslone, A12X procesor in še veliko več…

Ker se približujeta konec leta in Božič, je vse bolj verjetno, da se bo odvijal drugi Keynote dogodek. Pričakujemo prihod posodobljenega Mac računalnika in tudi iPad Proja. Za vas smo zbrali vse razloge, ki namigujejo, zakaj se splača posodobiti Applove namizne naprave. Zdaj vam predajamo tudi svoje ugotovitve o novem iPad Proju.

Kot smo poročali že nekaj dni nazaj, je prejšnji vikend na dan prišlo veliko novic o novem iPad Proju. K1l1m6n je objavil naslednje sporočilo:

Hej, prijatelj! Kar so ugotovili pri MacRumors ni nič. Zato sem zate pripravil nekaj prav posebnega!

Združili smo vse informacije Ramba, Gurmana in Kua in za vas ustvarili videz novega iPad Proja.

Kuo namiguje, da Apple ustvarja dva nova iPad Pro modela v enakih velikostih, kot so iPad Pro iz leta 2017. Več kot verjetno je, da Apple ne bo spreminjal dimenzij, zato pričakujemo, da bo velikost naprave ostala enaka. Kljub temu lahko dizajn od roba do roba sledi vzorcu serije iPhonov X. To lahko pomeni tudi konec za Home gumb, saj iOS 12 omogoča upravljanje naprave z gestami, kar je od zdaj na voljo tudi na iPadih.

Kljub temu bi lahko bile naprave veliko tanjše kot prej (pričakujemo debelino približno 6 mm). Zareze morda ne bo več, saj je na zgornjem delu naprave dovolj prostora za vse senzorje in Face ID kamero. Ko že govorimo o Face ID-ju naj poudarimo, da bi moral Apple na tej tehnologiji še malo delati. Poskrbeti morajo, da bo Face ID deloval iz različnih smeri, tudi če se iPad uporablja v ležečem položaju.

Ker vsi pričakujejo izjemno tanek iPad, je precej verjetno, da na zadnji strani naprave ne bo stekla. Kljub temu računamo na “old school” dizajn z zaobljenimi robovi, podobo kot pri iPhone 7. Kamera bi lahko bila enaka tisti pri iPhone XS in iPhone XR napravah, pametni konektor pa bi lahko prestavili na hrbtno stran.

Predvidevamo, da bodo točne dimenzije manjše tablice 178,52 x 247,64 mm z debelino 5,86 mm. To je 0,2 mm manj od debeline sedanjega 10,5” iPad Proja. Večja različica v velikosti 12,9“ bi lahko bila velika 215 x 280,66 mm. Možno je, da bosta obe napravi imeli 6 mm okvir.

Največ predvidevanj o novih iPad Projih se nanaša na priključke. Številni viri navajajo, da naj bi bila to prva Applova iOS naprava z USB-C podporo. Rambo pravi, da bi lahko USB-C priključek omogočil 4K HDR podporo in povezavo na zunanje zaslone s pomočjo kabla. To je morda v skladu z najnovejšo Applovo vizijo, kljub temu pa stavimo, da bo čas prinesel brezžične rešitve.

Še ena sprememba, ki se lahko zgodi, je odstranitev 3,5 mm priključka za slušalke, zato se pojavljajo tudi vprašanja o implementaciji USB-C priključka. Ali je mogoče, da nam Apple ponudi popolnoma brezžično napravo?

Brezžično polnjenje najverjetneje ne bo realizirano, veliko bolj verjetno pa je, da bomo dočakali 120 Hz OLED zaslon. To lahko vodi tudi do spremembe cen naprav. Mogoče je, da se bodo te naprave prodajale po precej visoki ceni, saj bodo to prve tovrstne naprave s tako velikim OLED zaslonom. To je lahko velik korak naprej v smislu barv in energijske učinkovitosti.

Ko govorimo o energijski učinkovitosti, je treba omeniti tudi procesor, ki se bo morda imenoval A12X. Kombinacija A12 Bionic varčevanja z baterijo in Neural Engine z 8 jedri bi lahko ustvarila še močnejšo pošast.

Za konec pa še AirPencil, ki bi lahko uporabljal povezavo NFC, prav tako kot AirPods slušalke.

Kljub temu, da ni določenega datuma za izid novega iPada, bi vseeno stavili na datum…

Slike, ki smo jih uporabili kot ilustracijo je ustvaril Viktor Kádár, aka. K1l1m6n. Če vam je všeč njegovo delo, si oglejte njegov prejšnji koncept MacBook Proja, ki ga je ustvaril glede na vaše povratne informacije. Za druga odlična dela mu sledite na omrežjih Behance in Instagram. Večkrat poglejte tudi iMagazin, saj bomo kmalu nazaj s podobno vsebino.

Viri: Macworld, MacRumors 1, 2, 9to5Mac

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)