imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Vodje tehnoloških podjetij = prave pop zvezde?

Grega

V svojem novem videu si je Justin Timberlake nadel podobo enega največjih legend industrije, Steva Jobsa. Nov hit ameriškega pevca in igralca, Filthy, govori o najbolj vplivnih ljudeh sedanjosti in prihodnosti. O ljudeh, ki so na vrhu največjih tehnoloških podjetij.

Superge, okrogla očala in puli. Kdo je to? Ni treba dolgo ugibati, da se ustavimo pri Applovem soustanovitelju in bivšemu CEO-ju, Stevu Jobsu. Njegov izgled je precej ikoničen, težko ga je zgrešiti, tako kot največje pop zvezde. Razlika je v tem, da se lahko zvezde zahvalijo ljudem iz tehnološke sfere, ki so vzpostavili satelite in internet ter povečali doseg uspeha zvezdnikov.

Informacijska tehnologija je tako globoko vpletena v naše vsakdanje življenje, da imajo inženirji in oblikovalci, ki delajo “v zaodrju” zabavne industrije, večji vpliv na nas kot nastopajoči. In o tem govori tudi Timberlakov Filthy. Če gledate video, se morda zazdi, da so ljudje, podobni Jobsu, prihodnje pop zvezde.

Video se dogaja v Maleziji na vseazijski konferenci o globokem učenju leta 2028, kjer Timberlake (podoben Jobsu) predstavi robota z umetno inteligenco, ki lahko naredi točno take gibe, kot jih dela Justin. Cela predstavitev je šov, CEO pleše, ljudje so navdušeni. To je pop kultura. Ideja posnetka ni tako oddaljena od dejanskih predstavitev. Tudi če Applovi predstavljalci niso plesali, so postali legendarni. Spomnimo se glasu Jonyja Iva in “Hair Force One” Craiga Federighija.

Se je pa tudi zgodilo, da se je predstavitev katerega izdelka spremenila v zabavo. Predstavitve bivšega CEO-ja Microsofta, Steva Ballmerja so bile polne spektakularnih in provokativnih elementov. Celo Bill Gates se kdaj prelevi v kralja zabave. Seveda ne moremo pričakovati, da bodo imeli “gibe kot Jagger”, tako da ima Timberlake še malo prednosti. Bomo pa videli, kakšna bo situacija v 2028.

Vir: Business Insider

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)