imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Vam aplikacija, ki ste jo kupili, ni všeč? Lahko jo vrnete!

Grega

Lahko se vam zgodi, da se odločite, da z aplikacijo, za katero ste plačali, niste zadovoljni. To ni problem. Apple vam bo povrnil kupnino. Poglejmo, kako to deluje!

 

Včasih vam aplikacija, ki ste jo kupili, preprosto ni všeč ali pa ste se pozabili odjaviti od naročnine na katero storitev, recimo Netflix, Spotify in podobno. Prva je bolj redka, predvsem zato, ker so vse cene jasno označene, aplikacije pa dobro opisane, vendar se lahko zgodi tudi to.

Pri Applu se zavedajo, da je zadovoljstvo uporabnikov zelo pomembno in zato App Store redno posodabljajo in urejajo. Poleg tega pa omogočajo tudi odstop od nakupa. Kaj to pomeni? Definitivno ne, da lahko kupite in preizkusite vse aplikacije na App Storu. Če bi vračilo kupnine preveč izkoriščali, lahko Apple zavrne zahtevo (ali zahteve) in ostali bi z aplikacijo, ki je ne želite in brez denarja.

Prav tako ni dobro preigrati celotne igre in zahtevati kupnine nazaj, čeprav jo lahko v 14 dneh zahtevaš. To je vključeno tudi v elektronsko sporočilo, ki ga dobimo ob nakupu oz prenosu aplikacije. Na dnu sporočila poiščite povezavo “Report a Problem” in kliknite nanj. Izberite regijo in se vpišite v vaš Apple račun. Izberite problem iz spustnega menija in tako izberete razlog za vračilo aplikacije.

Lahko izberete na primer, da je imela aplikacija hrošče, da niste dobili tega, kar ste želeli, ali da vam aplikacija enostavno ni bila všeč. Tu morate vključiti še nekaj stavkov o svojem razlogu: napišete lahko, da ste kliknili narobe, ste želeli kupiti nekaj drugega in podobno. Potrebno je nekaj znanja angleškega jezika, vendar vam ni treba pretirano skrbeti, samo da je razumljivo.

Apple bo obravnaval vaš zahtevek in v primeru uspešnega postopka dobite denar nazaj v 10–12 dneh.

iPad Pro 2018
Apple Inc. (AAPL)