imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

V roku enega meseca in pol prihaja nov iPhone! Je to mogoče?

Grega

Evropska ekonomska komisija je od Appla prejela nov dokument v katerem so navedene nove modelne številke, ki nakazujejo prihodn nove naprave. To se je že zgodilo pred dvemi meseci in v roku 30 dni je Apple predstavil nov iPhone. Ali je to končno iPhone SE 2?

Pred začetkom prodaje novega produkta mora Apple izpolniti vse zakonske zahteve v določeni državi. To potrdijo z ogromnim kupom dokumentacije, ki je za nas zelo dober vir. Notri lahko najdemo namige o prihajajočih napravah.

Pred nekaj dnevi je v javnost pricurljal tak dokument, ki opisuje tudi zlato različico iPhona X, ki sicer ni bila izdana. Sedaj dokumenti iz Evropske komisije prinašajo nekaj zelo dolgo pričakovanih novic.

Kolegi pri francoskem Consomacu so se dolge ure prebijali skozi uradno dokumentacijo in so našli 11 modelnih številk, ki trenutno ne pripadajo nobeni znani napravi (A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2099, A2101, A2103, A2104, A2105 in A2106).

Nekatere verzije iPhona imajo lahko več modelnih številk, zato ne moremo vedeti, koliko naprav dejansko predstavlja teh 11 številk. Prav tako ne vemo, kako bodo te naprave izgledale. Lahko so dejansko pohiteli in gre tu za naprave, ki bodo na trg prišle jeseni.

Vendar obstaja še druga možnost, sploh glede na to, da je v dokumentaciji naveden trenutni operacijski sistem, iOS 11. Jesenske naprave bodo verjetno že privzeto na voljo z novim iOS 12, torej je zelo verjetno, da je ta dokumentacija vezana na zaenkrat še neznano posodobitev ponudbe.

Podobna dokumentacija za novi iPad je bila objavljena 19. februarja in v roku enega meseca smo dobili posodobljeno verzijo osnovnega iPada, ki sedaj podpira Apple Pencil. Morda lahko tako tudi izid skrivnostne naprave, ki se skriva v dokumentih, ki so bili razkriti sedaj, v naslednjih 30 dneh.

Čez mesec in pol pa se bo odvila Applova razvijalska konferenca WWDC. Naključje? Morda, vendar verjetno ne. Povsem mogoče je, da nas bo Apple junija presenetil.

Glede na to, da že nekaj časa krožijo govorice o nadgradnji iPhona SE, ki smo jo pričakovali že marca, to ni tako nemogoča možnost. Če bi ugibali, bi definitivno stavili, da bo predstavljen nov SE, sploh zato ker tako misli tudi Ming-Chi Kuo.

Vir: The Verge

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)