imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prinesi starega. Odnesi novega.

Prinesi svoj Mac, odnesi novega in prihrani.

V Apple Parku nič več posnetkov iz zraka

Jablan

Vsaj ne legalno…Apple je namreč ustanovil posebno skupino za lov na drone, ki letijo preko Apple Parka. Za lepo slovo si oglejmo enega zadnjih posnetkov o “vesoljski postaji” v Cupertinu.

Kolikor smo mogli slediti, se je naša serija o video posnetkih Apple Campusa 2 začela septembra 2014. Minila so že skoraj tri leta in skoraj vsak mesec smo dobili nov video posnetek. Zajem videa je postajal boljši in boljši, pridružili so se novi piloti dronov in prav tako smo lahko spremljali razvoj tehnologije dronov. V prvem videu je nad kampusom letel DJI Phantom 2.

 

Ampak kot vedno… Vsaka dobra stvar se enkrat konča. In zdi se, da je naša serija prišla do zadnjega poglavja. Na prvih video posnetkih je bilo le nekaj prašnih polj, ki v resnici niso bila pomembna. Zdaj, ko je gradnja Apple Parka dosegla svoj vrhunec in se je že veliko zaposlenih preselilo na novo lokacijo, ne sprejemajo več brezveznih letov nad parkom.

Zvezna uprava za letalstvo (FAA) v ZDA ureja zračne prostore. Območje Apple Parka je zeleno območje, če se piloti držijo vseh predpisov (vsaj 100 metrov oddaljeni od stavb in da ohranjajo stalen vizualen stik z njihovim dronom itd.). Vendar če Applu uspe dokazati FAA-ju, da droni motijo njihovo vsakodnevno delo, bodo piloti v Kaliforniji kršili zakone o zasebnosti.

 

Zdi se, da je Applu to uspelo dokazati administraciji in so uspeli omejiti polete dronov na tem območju. Še več… ustanovili so varnostno službo. Zato lahko predpostavljamo, da od zdaj naprej ne bo več video posnetkov iz zraka (legalnih).

Poglejmo si zadnji uradni video posnetek Matthew Robertsa. Na posnetku lahko vidimo skoraj končan avditorij Steve Jobs Theater, prazno jezero, posajena drevesa in naš najljubši več kot sto let star skedenj.

 

Hvala za spomine…

Vir: iDownloadBlog

Apple Inc. (AAPL)