imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ustvarjanje koledarskih datotek z Applovo aplikacijo Calendar


Če želite nekoga povabiti preko e-pošte, deliti celoten koledar ali prenesti dogodek na spletno mesto, sledite naslednjim korakom.

Včasih lahko na spletnih mestih vidite, da vas organizator dogodka vabi k “dodajanju dogodka” v vaš koledar. Na ta način morate samo klikniti na povezavo, prenesti in odpreti datoteko, izbrati v kateri koledar jo želite dodati in voilá. Dogodek bo zabeležen v vašem koledarju, vključno z vsemi podrobnostmi, kot so: ime, kraj, datum, opombe, itd.

Dobra novica za tiste, ki želijo biti odlični gostitelji je ta, da ustvarjanje takšnih koledarskih datotek ne zahteva dodatnih znanj. Te deljive in prenosljive .ics datoteke lahko preprosto ustvariti sami. Na srečo, imate za to na voljo različne možnosti:

  1. Če gre za dogodek, ki je že v vašem koledarju, ga morate samo potegniti iz aplikacije Calendar in spustiti na namizje (ali kamorkoli v Finderju). macOS bo za vas samodejno ustvaril .ics datoteko.
  2. Če želite deliti celoten koledar z vsemi dogodki, odprite aplikacijo Calendar, izberite meni “File” in izberite možnost “Export”. Sistem bo v izbrano ciljno mapo izvozil .ics datoteko.
  3. Če želite dogodek ustvariti od začetka, vendar ga ne želite dodati svoj koledar, je na internetu na voljo ogromno brezplačnih storitev, kot je ta. Preprosto in odlično!

Od zdaj naprej morate samo naložiti .ics datoteko na svoje spetno mesto in jo deliti s povabljenimi osebami.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)