imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Upravljanje iPhona z očmi

Urednik

Eden izmed mladih udeležencev WWDC je pred kratkim odkril, da bi lahko s pomočjo novih funkcij v iOS 12 upravljali iPhone s pomočjo oči. Taka tehnologija prinaša ogromno potencialno uporabno vrednost.

Ste naveličani stalnega klikanja na vaš iPhone? Imamo dobre novice: zahvaljujoč iOS 12 in ARKit 2 bomo kmalu lahko uporabljali iPhone samo z očmi.

Ta nenavadna metoda interakcije bi lahko prinesla ogromno prednosti, če jo kombiniramo z uporabo prstov. To bi ponujalo rešitve za najbolj osnovna opravila; med kuhanjem, recimo, ne moremo uporabljati telefona z umazanimi rokami. Seveda pa bi to ponujalo še ogromno potenciala v polju dostopnosti za gibalno ovirane ljudi, funkcija bi bila zelo uporabna pri upravljanju Apple TV itd.

Matt Moss, prejemnik WWDC štipendije, je imel priložnost testirati razvijalsko beto iOS 12. Med testiranjem je ugotovil, da platforma za razširjeno resničnost ARKit2 skriva nekaj zanimivih možnosti, med drugim sledenje očem. Zanimalo ga je, kako natančna je sledenje in je sestavil aplikacijo, s katero je to funkcijo preizkusil.

No, zdi se, da je sledenje precej natančno (seveda ne smemo zanemariti svetlobnih pogojev). Njegova objava kaže, da lahko nadzorujemo iPhone le z gledanjem gumbov in mežikanjem, ki nadomešča klik.

VIr: Highsnobiety

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)