imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Uporabnike zanima novi iPhone bolj kot drugi pametni telefoni

Urednik

Raziskava je pokazala, da se ljudje najbolj zanimajo za nove naprave, ki jih bo Apple predstavil septembra.

PC Mag je povprašal 1555 potrošnikov (ki naj bi bili iz ZDA), kateri pametni telefon najbolj pričakujejo.  Ubogi Samsung je prejšnji teden predstavil najnovejšo paradno napravo, Galaxy Note 9, a ni dosegel zadostnega učinka. Zanimanje je pokazalo le 24 % sodelujočih.

Nasprotno je kar 42 % reklo, da najbolj pričakujejo iPhone, ki naj bi bili na voljo septembra. Ostali rezultati sledijo tako: Google Pixel 3 (7%), LG V40 (4%), Huawei Mate 20 (3%), OnePlus 6T (2%) in “drugi” modeli s 6 % ter posebna kategorija “nobenega”, za katero se je odločilo 11 % vprašanih.

Je pa res, da je v tistih nekaj odstotkih, ki so se odločili za Note 9, nekaj trenutnih uporabnikov iPhona. Kar 76 % je sicer uporabnikov Samsungovih telefonov, 8 % pa iPhona. To pomeni, da je Samsungu z Note 9 uspelo premamiti nekaj uporabnikov Applovega pametnega telefona.

Seveda je 1555 ljudi precej malo, če želimo potegniti prave zaključke, zato morate to informacijo jemati zgolj kot zanimive podatke.

Vir: 9to5Mac

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)