imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Tukaj je BRUTALNI naslednik MacBooka Air!


Apple je končno predstavil naslednjo generacijo Macbooka Air. In to je naprava, na katero je vredno počakati. Retina zaslon, Touch iD, USB-C. Vse naše sanje so se uresničile.

In končno smo dočakali tisto, česar smo se najbolj veselili. Ta stroj je res “ubijalski”. Brez šale. Oglejte si ta video!

Tu so vse podrobnosti. Prva in najpomembnejša novica je prihod retina zaslona! V velikosti 13,3″ s 4 milijoni slikovnih pik. Dobri stari in debeli srebrn okvir je zdaj preteklost. Nova naprava ima precej tanek, čudovit črni okvir, ki je za 50 % tanjši kot prej.

T2 čip je prav tako kul in pomemben. Poleg vseh varnostnih funkcij označuje tudi prihod Touch ID-ja, ki je resnično lep detajl. Prihod skeniranja prstnih odtisov je prav tako osvežujoča nova funkcija.

Ko govorimo o priključkih, se Applova USB-C bitka nadaljuje. Dva USB-C priključka, ki sta pripravljena na vse, in 3,5 mm priključek za slušalke so dejansko vsi priključki, ki so bili vključeni v napravo. Od leta 2016 smo imeli čas, da se navadimo na pomanjkanje priključkov, zato sploh nismo presenečeni. Da ne omenjam, da sta priključka dva. Ni tako kot pri 12″ Retina MacBooku. (Kakorkoli, kaj pa trenutna linija izdelkov?!)

Češnja na vrhu torte pa je nova tipkovnica z Butterfly mehanizmom, podpora za Hey Siri, večji Trackpad z zmožnostjo Force Toucha, glasnejši in boljši zvočniki ter trije mikrofoni.

Procesor Intel Core i5 osme generacije skrbi za hitrost, ki jo spremlja maks. 16 GB RAM-a. Od SSD-ja pa bodo vključili tistega do 1,5 TB, seveda ne po najnižji ceni doslej. Baterija bi lahko delovala prav tako super, kot ste bili navajeni pri prejšnjih Macbookih Air. Zmogljivost naprave je do 12 ur brskanja. Hudo!

Prav tako moramo omeniti, da je fizična velikost postala manjša. Tudi njegova teža je manjša. Tehta nekaj manj kot 1 kilogram. Njegova dejanska velikost je za 17 % manjša. Debelina je 15,6 mm, ohišje pa je izdelano in 100 % recikliranega aluminija. To je najbolj “zelen” Mac, kar je res lep ulov.

Edino vprašanje je cena. Še vedno ne poznamo lokalnih cen, seveda pa vam bomo o njih poročali takoj, ko bomo imeli kaj oprijemljivega. Osnovna ameriška cenovna oznaka 1200 USD se zdi več kot poštena.

In skoraj smo pozabili: na voljo bo v več barvah. Poleg vesoljsko sive in srebrne bo na voljo tudi zlata barva.

Vau!

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)