imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

TripMode: Prihranite mobilne podatke, ko delite svojo dostopno točko


Če pogosto delite mobilne podatke s svojim prenosnim računalnikom, vendar se bojite, da boste porabili vse mobilne podatke, bo ta aplikacija kot nalašč za vas!

Kontinuiteta je osnova Applovega ekosistema. Pod tem imenom lahko najdemo veliko trikov, kot so Handoff, Universal clipboard ali Continuity Camera. In seveda naš najljubši, Instant Hotspot.

Ta se ponaša z odlično lastnostjo. Prepozna namreč, kdaj je MacBook blizu iPhona. Z enim klikom lahko delite mobilne podatke z vašim MacBookom, če so le ti omogočeni na vašem mobilnem telefonu.

Deluje zelo hitro in učinkovito, čeprav je urejanje nemogoče. Ne morete določiti, koliko mobilnih podatkov lahko porabi računalnik, ne morete urejati dostopa aplikacij itd. Zlahka pride do situacij, kot so:

Na primer, medtem ko Deezer prenaša offline seznam predvajanja, MacOS v ozadju prenese najnovejšo posodobitev in če imate »srečo«, se začne tudi sinhronizacija fotografij.

Na žalost z vsem tem lahko porabite veliko količino mobilnih podatkov, tudi če je bil vaš namen odpreti eno samo spletno stran.

In tukaj nastopi TripMode. V bistvu je edina stvar, ki jo aplikacija počne, ta, da samodejno zazna povezovanje z osebno dostopno točko iz računalnika in blokira vsak program, ki mu niste omogočili dostopa do interneta.

Seveda obstajajo tudi druge nastavitve, na primer, ustvarite lahko različne profile ali načrtujete aktivacijo. S klikom na ikone, ki so vgrajene v menijski vrstici, lahko preverite, koliko mobilnih podatkov še imate.

TripMode je lahko uporaben tudi, če se povežete s precej počasnim WiFi-jem, za katerega ne želite, da bi se še upočasnil, medtem ko v ozadju potekajo prenosi.

Aplikacija je na voljo za Windows in Mac za  7,99 €, zato je nakup te aplikacije bolj priročen kot nakup dodatnih mobilnih podatkov. Če ste naročnik Setapp-a, jo lahko brezplačno prenesete iz aplikacije.

Koliko mobilnih podatkov porabite?

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)