imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Sveže novice: iPad mini in iPad Air sta se vrnila


Apple je pred kratkim predstavil dva nova iPada. Poleg tako pričakovanega iPad minija je prišel tudi nov 10,5-palčni iPad Air.

Zdi se, da bo prihajajoči Keynote, ki se bo odvijal naslednji ponedeljek, v celoti posvečen storitvam. Vsekakor ne bo govora o iPadih. Govorice so oznanjale prihod nadgrajene različice 6. generacije iPada ali novo velikost. No, zadnja govorica se je izkazala za resnično. En teden pred dogodkom Keynote so se v spletno trgovino Apple Store vrnili legendi iPad Air in iPad mini.

Popolna posodobitev iPada na eni sliki

Napravi imata veliko skupnega:

  • Obe sta opremljeni s čipom A12 Bionic, zaradi česar je njuna zmogljivost vrhunska (to je jedro iPhonov od leta 2018). Najboljše igre, Photoshop, AR zadeve, kaj še?!
  • Retina zaslon s tehnologijo True Tone. Torej v osnovah zaslona ni bilo kompromisov, ne gre za osnovno napravo z nizko ceno.
  • Touch ID in 3,5 mm priključek sta ostala nedotaknjena. Na ta način novi videz iPhonov in iPad Projev s Face ID-jem (levo zgoraj) ni bil uveden, ostal je enak (desno zgoraj).
  • Apple Pencil 1. generacije je zdaj podprt
  • Debelina 6,1 mm – nekoliko debelejše od iPad Proja (5,9 mm) in definitivno tanjše kot iPad 6 (7,5 mm)
  • Na voljo so tri barve: Srebrna, vesoljsko siva in zlata
  • Na voljo sta dve velikosti pomnilnika: 64 in 256 GB
  • Obe napravi sta na voljo z različico WiFi in WiFi + Cellular

iPad mini je kot 7,9-palčna raketa in njegova zmogljivost bi lahko kar nekaj let dosegala odlične rezultate.

Vrnitev naprave iPad Air je nekoliko bolj presenetljiva: pred skoraj dvema letoma, 21. marca 2017, je Apple izjavil, da bodo ukinili iPad Air 2. Sedaj se je vrnil s svojim 10,5-palčnim zaslonom in 0,5 kilogrami ter vsemi zgoraj navedenimi prednostmi. Zaenkrat lahko rečemo, da naprava veliko obeta. Podpirat tudi pametno tipkovnico – kot lahko vidite na zgornji sliki Zelo je podoben prejšnji generaciji iPad Projev, vendar je njegova cena manj šokantna.

Kakšni so vaši prvi vtisi?

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)