imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Sveže novice: iPad mini in iPad Air sta se vrnila


Apple je pred kratkim predstavil dva nova iPada. Poleg tako pričakovanega iPad minija je prišel tudi nov 10,5-palčni iPad Air.

Zdi se, da bo prihajajoči Keynote, ki se bo odvijal naslednji ponedeljek, v celoti posvečen storitvam. Vsekakor ne bo govora o iPadih. Govorice so oznanjale prihod nadgrajene različice 6. generacije iPada ali novo velikost. No, zadnja govorica se je izkazala za resnično. En teden pred dogodkom Keynote so se v spletno trgovino Apple Store vrnili legendi iPad Air in iPad mini.

Popolna posodobitev iPada na eni sliki

Napravi imata veliko skupnega:

  • Obe sta opremljeni s čipom A12 Bionic, zaradi česar je njuna zmogljivost vrhunska (to je jedro iPhonov od leta 2018). Najboljše igre, Photoshop, AR zadeve, kaj še?!
  • Retina zaslon s tehnologijo True Tone. Torej v osnovah zaslona ni bilo kompromisov, ne gre za osnovno napravo z nizko ceno.
  • Touch ID in 3,5 mm priključek sta ostala nedotaknjena. Na ta način novi videz iPhonov in iPad Projev s Face ID-jem (levo zgoraj) ni bil uveden, ostal je enak (desno zgoraj).
  • Apple Pencil 1. generacije je zdaj podprt
  • Debelina 6,1 mm – nekoliko debelejše od iPad Proja (5,9 mm) in definitivno tanjše kot iPad 6 (7,5 mm)
  • Na voljo so tri barve: Srebrna, vesoljsko siva in zlata
  • Na voljo sta dve velikosti pomnilnika: 64 in 256 GB
  • Obe napravi sta na voljo z različico WiFi in WiFi + Cellular

iPad mini je kot 7,9-palčna raketa in njegova zmogljivost bi lahko kar nekaj let dosegala odlične rezultate.

Vrnitev naprave iPad Air je nekoliko bolj presenetljiva: pred skoraj dvema letoma, 21. marca 2017, je Apple izjavil, da bodo ukinili iPad Air 2. Sedaj se je vrnil s svojim 10,5-palčnim zaslonom in 0,5 kilogrami ter vsemi zgoraj navedenimi prednostmi. Zaenkrat lahko rečemo, da naprava veliko obeta. Podpirat tudi pametno tipkovnico – kot lahko vidite na zgornji sliki Zelo je podoben prejšnji generaciji iPad Projev, vendar je njegova cena manj šokantna.

Kakšni so vaši prvi vtisi?

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)