imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Spremenite svoj iPhone v teleprompter

Urednik

 

Pripravljate se na zelo pomemben govor in vas skrbi, da bi lahko pozabili besedilo? V takem primeru vam bi zelo prav prišel teleprompter, tako kot to počnejo na televiziji. Imamo dobre novice, enega imate v svojem žepu.

Govor ni tako enostavna stvar, kot se zdi, predvsem zato, ker ni neka rutina, besedilo je vsaj malce spremenjeno. Eden največjih strahov je, da bi pozabili naslednji stavek. Kar se lahko zgodi.

V tem primeru je dobro imeti malce pomoči in v žepu skrivati celotno besedilo. Je pa na papirju precej težko najti naslednji stavek in enostavno se lahko še bolj zmedemo. Na srečo lahko iPhone ali iPad pretvorimo v profesionalni teleprompter ali “trotl boben”, kot ga radi imenujemo. Za to je potrebnih le nekaj klikov:

  • Besedilo odpremo v iOS aplikaciji Pages.
  • Kliknemo na ikono s tremi pikami “…” desno zgoraj.
  • Podrsamo navzdol in izberemo Presenter mode.

To je vse. Besedilo se spremeni v ogromne odebeljene črke, ozadje se zatemni in na desni je drsnik s katerim se lahko pomikamo po besedilu. To še ni vse. Če pritisnemo gumb Aa desno zgoraj, lahko izberemo auto scroll (avtomatsko premikanje po besedilu), spremenimo ozadje, velikost besedila, presledke in še več drugih podrobnosti. To lahko pripomore k precej boljšemu govoru: želim vam čimveč uspešnih!

 

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)