imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Spektakularne iPad risbe iz projekta Adobe Gemini


Po mnenju umetnikov, ki so opravili zgodnje testiranje, bi lahko kombinacija iPada in projekta Adobe Gemini v industrijo vnesla resne spremembe. Po ogledu fotografij v to resnično verjamemo…

Verjamem, da ni potrebe po podrobnejši predstavitvi programskega paketa Adobe. Ime podjetja se praktično pojavlja povsod v različnih kreativnih industrijah. Seveda to ne pomeni, da ni drugih boljših ali bolj profesionalnih alternativ. Vendar še vedno govorimo o najbolj priljubljenih programih, ki izpolnjujejo zahteve tako amaterjev kot tudi profesionalcev.

Najboljši prijatelj grafičnih umetnikov je vsekakor Adobe Illustrator, ki je na trgu prisoten že 30 let. Zato ni presenetljivo, da je to bistveno orodje v tej stroki. No, ja, vendar je Illustrator aplikacija za namizne računalnike. Poleg tega so se v zadnjih 30 letih pojavile številne spremembe. Povpraševanje po prenosnih mobilnih rešitvah se je z leti povečalo.

Čeprav Adobe trenutno razvija popolno aplikacijo Photoshop za iOS, bo namenjena predvsem tistim, ki za delo uporabljajo rastrske čopiče. Za vektorske rešitve v Illustratorju trenutno ni mobilne alternative. Vendar pa bo tudi ta prišla kmalu. Projekt se imenuje Gemini. Trenutno je še v razvoju in bo za nekatera dela boljši v vseh pogledih, v primerjavi z njegovim velikim bratom za namizne računalnike.

Vse to smo izvedeli od Tracie Ching, ki je ena izmed 10 umetnikov, ki jih je Adobe zbral v skupino Gemini 10 za testiranje projekta Gemini. Pozvali so grafične oblikovalce, ki v tej skupini namenoma delajo v različnih slogih, da bi ustvarili aplikacijo na način, ki bi lahko izpolnjeval različne zahteve uporabnikov.

Po mnenju Chingove so uspeli doseči prej omenjeno. Ena od največjih prednosti programa je seveda mobilna uporaba. Odlična orodja, kot sta iPad Pro in izjemen Apple Pencil, ki jih lahko vzamete kamorkoli, so neuporabna, če zanje ni ustreznega programa. Tako vam ni treba sprejemati nobenih kompromisov, da bi dosegli želeno.

Še ena pomembna lastnost projekta Gemini je, da umetnikom med uporabo ni treba preklapljati med programi, saj že vsebuje rastrske in vektorske čopiče. Preprosto lahko izberete akvarel. Ta funkcija je bila večinoma na voljo z obojestransko uporabo tako Illustratorja kot Photoshopa, kar je predstavljalo veliko oviro v samem delovnem procesu.

Preprosto rečeno, prve povratne informacije o programski opremi, ki bo kmalu prispela, so zelo pozitivne. Seveda je pojav takih programov na iOS-u resnično koristen za Apple. Med drugim takšne pobude pomagajo iPad Proju pri prodaji in krepijo vizijo “kaj je računalnik”.

Vir: 9to5Mac

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)