imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Spektakularen Applov oglas za Depth Control


Na Applov YouTube kanal je bil naložen nov videoposnetek, tokrat s poudarkom na funkciji za nastavitev globine.

Apple je svoj najnovejši oglas prenesel na YouTube z imenom The Backdrop. Videoposnetek je zgrajen na precej preprostem konceptu, čeprav je še vedno izjemno spektakularen. Ko se kamera pomika nazaj, lahko vidimo ulico, polno ljudi. Stavbe, luči, avtomobili, ljudje. Potem pridemo do dekleta in ugotovimo, da je tudi ona del fotografije.

Majhen čudež, vse, kar odvrača našo pozornost od teme fotografije, je v trenutku zamegljeno, dekle pa postane kristalno čisto in ostro v ospredju fotografije. Za to se lahko zahvalimo funkciji Depth Control, ki jo je Apple septembra predstavil skupaj s prihodom najnovejših iPhonov.

S pomočjo te funkcije lahko nastavimo zamegljenost portretov po lastnih željah, telefon pa to rešuje s pomočjo programske opreme (sam portretni način je v glavnem programski trik). Praktično lahko prilagodimo globinsko ostrino med vrednostmi f/1.4 in f/16, kar pomeni popolnoma zamegljeno fotografijo ali fotografijo brez zamegljenosti. Če začnemo z iOS-em 12.1, lahko vse to nastavite v realnem času, preden posnamete fotografijo.

Pred tem je Apple naložil video vadnico na to temo, tako da si ga morate ogledati, če želite izpopolniti svoje znanje. Če se želite še bolj potopiti v temo bokeh učinka, si oglejte članek mojega kolega Pata.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)