imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Skupinski klic prek FaceTime morda v iOS 12 ne bo na voljo takoj

Urednik

 

V dokumentih za najnovejšo beto je Apple oznanil, da bo funkcija na voljo enkrat kasneje to jesen.

Ena izmed novih funkcij iOS 12 je možnost skupinkega video ali avdio klica prek storitve FaceTime. To bo omogočilo konferenčne klice z do 32 sodelujočimi, hkrati pa ohranjalo zelo uporaben in transparentni vmesnik, ki ga že poznamo.

Vendar so se očitno pojavile težave, saj je Apple preklical funkcijo in jo odstranil iz beta verzij iOS in macOS, na voljo naj bi bila kasneje jeseni. Tehnično gledano je sicer še niso odstranili, saj je bila sedma verzija iOS preklicana, vendar ta sprememba verjetno velja.

Razlog ni naveden in če smo odkriti, ne vemo, kaj se dogaja. Funkcijo smo že preizkusili in je delovala brez težav, je pa res, da nismo dosegli maksimuma 32 udeležencev.

Ni nam treba skrbeti, bolje je, da odstranijo funkcije, ki ne delujejo pravilno, da se napake ne pojavijo v javni verziji. Upamo pa, da to res pomeni, da funkcijo lahko pričakujemo jeseni in ne maja, kot se je to zgodilo z iCloud sinhronizacijo sporočil v iOS 11.

Vir: MacRumors

 

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)