imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Silenz – če potrebujete nekaj tišine v med delom

Urednik

Če si pisarno delite z več sodelavci, potem vas različni zvoki, hrup in pogovori lahko hitro odvrnejo od dela. Marsikdo si pomaga s poslušanjem glasbe, vendar lahko tako hitro zgrešite kakšno pomembno informacijo. Repitev je enostavna, amapka izjemna aplikacija: Silenz.

To je sicer odvisno od vaših navad, jaz se ne morem osredotočiti na delo, če je moja celotna okolica polna zvokov. Nekdo pripravlja kavo ali je kosilo, ostali se pogovarjajo, vrata se stalno odpirajo in zapirajo, klima hrumi – to so vse popolnoma običajni zvoki, ki pa lahko hitro zamotijo naše možgane. V tem primeru so uporabne slušalke, ki izključijo vse zvoke.

 

Vendar tako ne slišimo sodelavcev, ki se želijo pogovarjati z nami in stalno snemanje slušalk in ponavljanje stvari gre na živce vsem. Take situacije ne smemo sprejeti. Slučajno smo naleteli na to aplikacijo, ki je elegantna rešitev tega problema.

Silenz za Mac je namenjena določeni skupini ljudi, ki želi ostati osredotočena, ampak izključiti motnje. Aplikacija s pomočjo vgrajenega mikrofona spremlja zvoke okoli nas in enostavno lahko nastavimo, kaj naj se zgodi s predvajanjem glasbe, če se zaslišijo specifični zvoki.

Poglejmo si primer za boljše razumevanje. Delate za mizo in uporabljate slušalke z glasno glasbo, da vas okolica ne moti. V ozadju stalno brenčijo računalniki in klima. Vendar želite slišati sodelavca, ki vas je ogovoril. S pomočjo aplikacije Silenz lahko nastavite omejitev decibelov nad katero se aktivira. Tako lahko zniža galsnost ali pa pavzira glasbo, če vas nekdo ogovori.

Z drugimi besedami: hrup iz okolici ostane zadušen, če pa nekdo govori z vami, aplikacija ustavi predvajanje ali zniža glasnost glasbe. Tako se lahko pogovarjate brez odstranjevanja slušalk. Ko bo pogovora konec, se glasba avtomatsko nadaljuje. Genialna iznajdba!

Izberete lahko med dvema načinoma: ročni in avtomatični. Drugi je seveda ta čarobni trik, ki omogoča spreminjanje predvajanja brez potrebe po vmešavanju s strani uporabnika. Vredno je nameniti nekaj časa preizkušanju različnih nastavitev, da čimbolj prilagodite delovanje svojim željam. Če bo meja previsoka, se glasba ne bo nikoli izklopila, v obratnem primeru pa se vam bo izklapljala tudi takrat, ko tega ne želite.

Za izbiro je na voljo več možnosti. Najprej lahko v odstotkih nastavite, koliko naj se spremeni glasnost glasbe in celotnega sistema. Dodatno bo Silenz ustavila glasbo, če snamete slušalke, zaklenete računalnik ali pa začnete klic prek Skypa.

Aplikacije deluje z ogromnim številom predvajalnikov (med drugim iTunes, Spotify, Deezer, VLC in VOX), vendar je njihova uporaba (razen iTunes) pogojena z nakupom v aplikaciji. Vsak predvajalnik lahko kupite posebej ali skupaj po znižani ceni. Osnovna cena aplikacije SIlenz za MAc je 6,99 €, kar je dobra cena za udobje, ki ga nudi.

Vsem uporabnikom, ki poslušajo glasbo na računalniku doma ali v službi in bi radi ostali osredotočeni in vseeno na tekočem s stvarmi, ki se dogajajo okoli njih, priporočamo Silenz.

Prenesete si jo lahko tu za macOS, cena je 6,99 €, vsebuje nakupe v aplikaciji.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)