imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

.projekt – vse je odvisno od perspektive

Urednik

Apple je v rubriki igra dneva izbral zanimivo aplikacijo, ki smo se jo odločili preizkusiti. To je zanimiva rekreacija možganov, kadar nam je dolgčas.

Morda poznate zgodbo iz Indije o slepih vaščanih in slonu? Naj jo na hitro povzamem: obstaja vas, kjer so vsi prebivalci slepi. Nekateri izmed njih v džungli srečajo slona in ko pridejo nazaj v vas povejo ostalim, kakšno žival so videli. Tisti, ki se je dotaknil slonovih ušes, je rekel: “takoooo je velika in široka kot preproga.” Tisti, ki se je dotaknil rilca, je rekel, da je bila žival kot “dolga, tanka in votla cev.” Tisti, ki se je dotaknil noge, pa je rekel, da je bila kot “masiven, valjast steber.” Kaj je nauk te zgodbe? Vsak izmed nas vidi realnost drugače, ker ima lahko naša skupna realnost lahko različne perspektive.

Razvijalec igre .projekt je želel poudariti različne perspektive na bolj vizualen način. 3D sestavljanka je osnovana na enostavnih principih, vendar način reševanja nalog ni popolnoma enostaven. Imamo 5x5x5 površino za ustvarjanje na sredini in na “stenah” so narisane oblike, ki jih moramo ustvariti. Naloga se zakomplicira, saj mora senca objekta, ki ga ustvarimo, pokriti obe obliki na stenah, ki sta sicer precej različni.

Neverjetno igro .projekt razvija Kyrylo Kuzyk. Ker je precej omejen z človeškimi viri, je grafična podoba igre precej minimalna, tako da ni ravno Shadowmatic. Če pa ste to igro preigrali, dajte priložnost še igri .projekt.

Prenesite .projekt za iOS (2,29 €).

Prenesite .projekt za macOS (4,49 €).

 

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)