imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Prispel je nov video, ki hvali prednosti Portrait Lightning načina

Grega

Apple ne more prehvaliti fotografskih zmožnosti na iPhonih in kampanja se nadaljuje. Tokrat je poudarek na načinu Portrait Lightning oz. portretni osvetlitvi.

Ekskluzivna funkcija iPhona 8 Plus in iPhona X je brez dvoma res kul in smiselno jo je večkrat omeniti. Apple je veliko pozornosti namenil razvoju in prav toliko tudi oglaševanju. Naredili so že “how to” video, celotno funkcijo pa so izpopolnili s pomočjo profesionalnih umetnikov.

Po besedah iz vrst Appla ob uporabi načina Portrait Lightning, algoritmi v iOS poskušajo ugotoviti, aktera svetloba najbolje deluje za karakteristike obraza. Na podlagi tega obstaja več različnih efektov: Natural Light, Studio Light, Contour Light, Stage Light and Stage Light Mono.

38 sekundni video, ki je bil objavljen pred kratkim, je naslovljen Studio in your pocket oz. studio v tvojem žepu. Ne pričakujte kakšnih posebnosti. Sporočilo je precej enostavno: tudi povprečni in dolgočasni selfiji so lahko odlični s pomočjo portretne osvetlitve na iPhonu, ki je podobna dejanskemu studiju. Vrti se okoli iPhona X, saj lahko le z iPhonom X posnamemo portretne fotografije tudi s sprednjo kamero.

Video govori o dekletu, ki na javnem mestu (sredi železniške postaje?) začne delati selfije. V tistem trenutku se pred njo pojavi studijski dežnik. Na začetku ne razume, kaj se dogaja, okrog nje se pojavlja vedno več studijske osvetljave in ona naredi ogromno selfijev. V tistem se scena konča in pozdravi nas napis “Portrait lightning na iPhonu X” in Apple logo.

The video is about a girl that starts taking selfies while commuting. She’s about the shoot the picture when an umbrella launches in her face ( =studio lighting). At first she doesn’t understand what happens but umbrellas keep popping and she shoots tons of selfies. Than cut and the ‘Studio in your pocket’ title with an Apple logo appears.

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)