imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prihajajo servisi in zamenjave za iPhone in MacBooke


Apple je napovedal dva programa za servisiranje in zamenjavo komponent. Prvega za iPhoneX, drugega pa za Macbook Pro brez Touch Bara. Do zdaj vemo naslednje.

Zaradi pomanjkanja informacij vam trenutno ne moremo razkriti postopka zamenjave, ki ga opravlja iSTYLE. Želimo vas opozoriti na to, da je Apple predstavil dva nova programa. Točne podatke pričakujte v roku enega tedna, do takrat pa si preberite najbolj pomembne podrobnosti.

Pomembno: Vsi programi pokrivajo prizadete modele v roku 3 let od prve prodaje enote. Zato boste imeli dovolj časa, da svojo napravo pošljete na servis.

iPhone X

Apple je ugotovil, da nekateri zasloni iPhonov X povzročajo težave z upravljanjem na dotik. To se dogaja zaradi okvare komponente. Zaslon ali del zaslona se ne odziva, se samo občasno odziva na dotik ali se odziva brez interakcije. V tem primeru bo Apple ali pooblaščeni ponudnik Applovih storitev na upravičenih napravah brezplačno zamenjal zaslon.

13” MacBook Pro (brez Touch Bara)

Apple je ugotovil, da ima omejeno število 128 GB in 256 GB trdih diskov (SSD), ki so uporabljeni v Macbook Projih (brez Touch Bara) napako, ki lahko povzroči izgubo podatkov in nedelovanje diska. 14-palčni Macbook Proji s prizadetimi diski so se prodajali med junijem 2017 in junijem 2018. Prizadete diske brezplačno servisira Apple ali pooblaščeni ponudnik Applovih storitev.

Na uradni strani lahko preverite, če ste upravičeni do popravila. To storite z vnosom serijske številke svojega računalnika (Izberite About This Mac v Apple meniju v zgornjem levem kotu zaslona).

Več informacij

  • Kot je običajno, Applov program ne bo podaljšal časa garancije naprav.

  • Če ste morali za takšna popravila plačati že prej, se za nadomestilo obrnite na Apple.

  • Oba programa pokrivata prizadete modele 3 leta po prvi prodaji enote.

Več podrobnosti bo na voljo kmalu, v ločenih člankih.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)