imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Premaknite tipkovnico na iPadu

Grega

Tipkovnico na vašem iPadu lahko spremenite na veliko različnih načinov. Lahko jo razdelite, uporabite celotno površino kot trackpad ali pa jo premaknete iz originalnega mesta. Poglejmo si, kako to urejati.

iPad ima veliko unikatnih gest in posebnih gumbov za funkcije. Na prvi pogled se morda zdi, kot da gre za ogromen iPhone, vendar temu ni tako. Se pa morate naučiti točnih načinov za nadzor dodatnih funkcij.

Premikajoča tipkovnica z originalno razvrstitvijo je en izmed njih. Da tipkovnico minimiziramo, moramo klikniti majhno ikono tipkovnice desno spodaj. Če ta gumb držimo se pokaže meni z drugimi funkcijami, med drugim deljena tipkovnica in premikanje tipkovnice. Zadnja je precej uporabna, če iPad držite tako, da tipkanje na klasični postavitvi ni tako udobno.

Ta možnost vam bo omogočila premik tipkovnice vertikalno v bolj pirmerno pozicijo. In iPad je dovolj pameten, da novo pridobljen prostor zapolni z deljenim zaslonom. Tako premikanje je na voljo v katerikoli aplikaciji.

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)