imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prinesi starega. Odnesi novega.

Prinesi svoj Mac, odnesi novega in prihrani.

Predstavljen je bil nov Xbox in igra Forza

Jablan

Predstavljena je bila popolnoma prenovljena in brutalno močna igralna konzola Xbox, poleg tega pa smo dobili tudi nekaj slik in videoposnetkov glede igre Forza 7, ki so tako lepi, da se boste morda zjokali.

Če smo popolnoma odkriti, ima Microsoftova napoved zelo malo opraviti z Applom, vendar pa vsi tukaj radi igramo igre na Microsoftovi konzoli in smo prepričani, da obstaja veliko Mac uporabnikov, ki so kupili (tako kot mi) Xbox za igranje iger.

Xbox One X

 Do te objave je imela igralna konzola Xbox ime Scorpio, zdaj pa so nas presenetili z uradnim imenom, ki je Xbox One X.

Zakaj jo bomo kupili? Predvsem zato, ker je to res zelo močna naprava in pa tudi zato, ker imamo 4K TV. Nova igralna konzola Xbox je dobila 12GB spomina in ima zmogljivost 6TFLOPOV, kar tudi pomeni, da je bilo potrebno dodati tekoči hladilni sistem. Samo za primerjavo teh številk z nekaj bolj znanim, Applov iMac Pro, ki bo stal 10-krat toliko, bo zmogel opravljati 12TFLOPOV. Seveda bo iMac Pro kompleten računalnik z monitorjem, vendar pa bo imel tudi ceno 5.000 dolarjev.

Tako bo Xbox One X igralna konzola zelo močna, da bomo lahko na njej igrali igre v 4K ločljivosti s 60-imi slikami na sekundo. Lahko si ogledate tokaj dolgočasen video o Xbox One X:

 

Na žalost je cena precej visoka. Veliko ljudi je pričakovalo, da bo lahko kupilo Xbox One X, ki je veliko močnejši kot PS4, za običajno ceno 250-300 dolarjev, samo zato, da bi lahko privabili konkurenco na Xbox, vendar to ni tisto, kar se je zgodilo. Cena igralne konzole je približno 500 dolarjev, kar je dvakrat toliko kot stane Xbox One S. Novi Xbox bo na voljo po vsem svetu od 7. novembra.

Forza 7

Predstavljena je bila tudi Forza 7, ki je lahko osebni favorit za veliko ljudi. Spodaj si je vredno ogledati predstavitveni video in 5-minutni video iz same igre.

Najboljša novica je, da je poleg prekrasne grafike sila pomembno nadgradnjo doživel tudi zvok. To so potrdili tudi razvijalci v intervjujih, ki so sledili predstavitvi.

Tukaj je napovednik:

 

In tukaj je 5-minutni video iz igre iz dirkališča Nürburgring:

 

 

Če še niste prepričani, tukaj je nekaj fotografij iz igre:

Apple Inc. (AAPL)