imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Recenzija: XVIDA brezžični polnilci

Preverite novo tehnologijo XVIDA polnilcev in pridobite odlično darilo.

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Predstavljen iOS 11

Jablan

Na letošnjem WWDC je Apple, kot ponavadi, predstavil najnovejšo glavno verzijo iOSA: iOS 11. Razvojna beta verzija je dostopna od danes naprej, na uradni izid pa bomo morali počakati dokler ne bo izšel naslednji iPhone, kar je pričakovano to jesen. Zopet dodajajo kup novih značilnosti, ki smo jih zbrali za ta članek.

Šov se začne s smešnim videom, ki na zelo prefinjen način pokaže, kako zelo je odvisen od razvijalcev, ljudi za katere WWDC pravzaprav je. Apple je ponosen, da ima 16 milijonov razvijalcev, ki ustvarjajo aplikacije, ta številka pa raste iz dneva v dan.

Ljudje so prišli iz 75 držav, najmlajši je bil 10 letni Yuma, ki je začel razvijati že pri 6-ih letih. Na App Storu ima danes 5 aplikacij. Sledi mu najstarejši registrirani razvijalec, ki je star 82 let.

Tim Cook že na začetku Keynota napove, da bo ta WWDC najboljši WWDC v zgodovini konference. Menimo, da ne pretirava preveč, saj vidimo precej super WWDC.

iOS 10 ima 96% zadovoljstvo in 86% širitev. Trenutna verzija Androida, številka 7, stoji pri 7% in Tim Cook je dovolj predrzen, da se šali na račun te razlike z velikim nasmehom na obrazu.

Messages

Končno, končno, končno! Aplikacija Messages se bo sinhronizirala in naložila na iCloud: vsa vaša prejšnja sporočila bodo shranjena tam. Na novi napravi z iOS 11 od tam ne bo nobenih problemov videti prejšnja sporočila. Bodo stisnjena in ne bodo zasedla vsega vašega prostora. To je to kar ljudje potrebujejo in ne novih paketov “nalepk”.

Apple Pay

Prva valuta na dotik na svetu. Preko tega boste lahko opravili vaša eBay plačila: škoda, ker ni dostopna povsod po svetu. Uvedeni so prenosi od uporabnika do uporabnika, vse preko iMessage. Apple bo izdal Apple Pay s to funkcijo, ki bo za večino aplikacij za prenos sporočil, npr. WeChat, najbolj popularna aplikacija za pogovor v Aziji. Upamo, da bo kmalu dostopna tudi v Evropi.

Siri

Applov navidezni pomočnik je trenutno uporabljen na 375 milijonov napravah, v 21 jezikih, v 36-ih državah. Apple pravi, da so razvili veliko njegove izgovorjave. Siri bo zmožna za isti tekst uporabljati različne tone, tako da bo bil sinteziran zvok slišati še bolj naraven.

Tudi rezultati ne bodo isti. Glede na vaš okus, bo Siri lahko namreč prikazala različne rezultate iskanja na isto vprašanje v različnih situacijah.

Še vedno je v beta verziji, vendar pa se ga bo lahko tudi prevedlo in prebralo rezultate na glas. Npr., lahko vprašate kako v kitajščini rezervirati mizo za dva in vaš telefon bo imel pogovor z natakarjem, ki ne govori angleško. Najprej je za najbolj popularne jezike, tako da na žalost ne bo dostopen za mnoge druge.

 

Nadgradili so tudi pomočnikove algortime za učenje strojev: kontekst in uporabnikovo vedenje bo imelo rezultat na iskanje. To ni vse. Siri se bo preselila na vsako vašo napravo. Kar se nauči na vašem iPadu, bo uporabila na vašem iPhonu.d

Nadgrajeni algoritmi so najavljeni s spektakularnim primerom. Imate spomin Reykjavík, ki ste ga iskali v Photos. Od tam naprej boste videli povezane članke iz novice in ko boste želeli deliti to z vašimi prijatelji, vam bo nova predvidljiva tipkovnica aplikacije Messages pomagala s pravilnim črkovanjem volkaniv na Islandiji.

 

 

Kamera

Z iPhonom se dnevno naredi bilijon slik. (Kako to vedo?) Zato, da bo bolje stisnil, bo HEVC nadomestil H.264 kodiranje. V povezavi s tem bo Apple izdal Depth API.

Nekatere druge funkcije: Live Photos bodo v prihodnosti pametnejše in jih bo, upamo, uporabljajo več uporabnikov. Zahvaljujoč iOS 11, boste lahko z Live Photos naredili eno samo sliko in jo boste lahko dali na neskončni “play”, tako kot GIFe ali pa boste lahko šli celo nazaj in naprej. Kar je še bolj vznemirljivo, je to, da boste lahko naredili tudi slike z daljšim časom zaklopa.

 

 

Center za kontrole in obvestila

V prihodnje bo Control Center na eni strani, z bolj zračno razporeditvijo. Ikone so popolnoma preurejene. Tam so preklopniki, drsniki pa tudi gumbi bodo morda širši. Mogoče vam bo to težko “prežvečiti”, ampak na prvi pogled izgleda kar OK. Nič ni bilo govora o prilagoditvah potrebam uporabnikov, ampak bolj o 3D funkciji, do vsake funkcije pa boste lahko dostopali ločeno, npr. ko poslušate glasbo.

Prav tako so spremenili Lock Screen in Notification Screen. Ta dva so združili skupaj. Je bolj prepusten in lahko boste videli tudi vaše prejšnje opomnike. Če jih obiščete pogosto, bo to za vas super razvoj. Vprašanje je, kako se bo izšlo v praksi.

Apple Maps

Tudi Maps je dobil novo nadgradnjo. Na letališčih boste lahko videli kje se morate prijaviti in podobno. Med navigacijo vam bo Maps na vsaki cesti pokazal hitrostne omejtive.

Apple je precej za to zadevo v zvezi z vožnjo. iPhone zazna kdaj se preko BlueTootha povežete s svojim avtom in če pri prvih povezavah dovolite, se bo med vožnjo vključil način “Ne motite”. Tako bo blokiral vsa obvestila. Nobenih zvokov, ki bi lahko zmotili voznika pri vožnji. Apple resnično skuša narediti vse za varno vožnjo, čeprav dvomim, da bodo to funkcijo uporabljali vsi.

Apple Music

Tukaj ni nekih nadgradenj. Predstavili so socialno funkcijo, ki je morda znana iz Spotify-a. Lahko boste videli kaj poslušajo vaši prijatelji. Prihaja tudi Music Kit. Tako bodo torej tudi tretje osebe, kot je Nike+ Run Club ali Shazam dostopale do Applove storitve predvajanja. Od zdaj naprej bo, zahvaljujoč standardom AirPlay2, Home Kit podpiral zvočnike in bil zmožen kontrolirati več sob, kjer so zvočniki priključeni.

Podjetje z bazo v Cupertinu lahko ponosno oznani, da ima Apple Music 27 milijonov naročnikov.

App Store

Številke v kratkem: vsak teden ima 50 milijonov obiskovalcev, 180 milijard prenosov in je vse od leta 2008 razvijalcem plačal 70 milijard dolarjev. Razvijalci bodo imeli možnost iz nadgradenj ustvariti skupine in jih naložiti ločeno, brez da bi obremenjevali infrastrukturo. Tudi ocenjevanje vseh aplikacij bo lažje.

Spremenili bodo kompleten dizajn in izgledal bo popolnoma drugače. Brskanje bo bolj tekoče, z lepimi animacijami itd. Bo prav tak kot Apple Music: dnevni zavihki, igre in ostali zavihki in priporočitve, glede na osebne interese.

Pod pokrovom avta

Ne bomo občutili kaj več sprememb, vendar pa je Apple z uporabo AI izdal kup APIjev, ki se imenujejo Core ML. Vision API za prepoznavo obraza in Natural Languages API omogočajo razvijalcem dostop do jezikovnih možnosti.

Apple je na tem področju končno naredil korak tudi v to smer. Prejšnja ugibanja se uresničujejo, razvijalci dobivajo ARKit in Motion-tracking API. Demonstracija je bila resnično super. Imeli bomo dinamično senčenje, šokantne vesoljske bitke in nekatere druge čarovnije. To pa zahteva popolno delovanje vseh senzorjev hkrati. iPhone 7 Plus bo prišel prav in ta tematika bo zopet nazaj z iPhonom 8.

 

 

To so nove značilnosti in vse so precej nove. Žal pa nismo dobili funkcij kot sta Dark Mode in po meri narejen Control Center, kar je res škoda.

Save

Konec šole
Apple Inc. (AAPL)