imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Popularnost iPhona 8 se nadaljuje

Urednik

Glede na novo raziskavo je iPhone 8 še vedno zmožen kraljevati mednarodnemu trgu pametnih telefonov, celo mesece po predstavitvi. Z vsem tem telefon ne le premaga konkurente, prehitel je tudi najboljši model iz svoje “družine”.

Novi podatki raziskave Counterpoint Research kažejo, da iPhone 8 ne ostaja v senci iPhona X. Naprava še mesece po predstavitvi vztraja pri dobri prodaji.

Sicer ni bilo vedno tako. Aprila je na primer na vrh seznama skočil takrat popolnoma nov Samsung Galaxy S9 Plus. Vseeno je sedaj iPhone 8 prevzel vodstvo. Sicer je razlika zelo majhna, če zaokrožimo na eno decimalno mesto imata iPhone in Galaxy enak delež trga (2,4 %).

iPhone X drži tretje mesto z 2,3 %, sledi mu Xiaomi Redmi 5A z 2,2 %, prvih pet pa zaključuje iPhone 8 Plus z 2,1 %. Counterpoint trdi, da je za vodstvo iPhona 8 zaslužen videooglas, ki v duhu nogometnega svetovnega prvenstva poudarja zmogljivosti kamere na iPhonu. Očitno je spodbudil več potencialnih kupcev.

Zanimivo je tudi, da številke še vedno rastejo, glede na to, da čakamo nove naprave septembra. Zdi se, da poplava govoric in dejanskih “izteklih” informacij ne vpliva tako močno na prodajo, česar so v Cupertinu gotovo veseli.

Vir: 9to5Mac

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)