imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Pomen oznake XR ni več skrivnost!


Veliko razkritje: pomena sploh ni. Phil Schiller je povedal vse o tem ključnem vprašanju…

Apple je leta 2009 predstavil skrivnostno oznako “S” za iPhone, začenši z iPhonom 3GS. Od takrat je to eno največjih vprašanj: zakaj imenu iPhone sledi črka S, SE, C ali R?

Mogoče pa ni tako skrivnostno… Vendar pa stvari po drugi strani niti niso tako preproste. Včasih bi lahko rekli, da ima pomen in da ga nima. V primeru iPhona 3GS so tudi na Keynote dogodku povedali, da S označuje “Speed” (hitrost), saj je bil to najhitrejši iPhone, ki so ga kdaj ustvarili.

Nato pa se je pomen pri iPhonu 4S spet spremenil. A črke so takrat vsaj imele smisel. Po besedah Tima Cooka je ta S označeval Siri. Z drugimi besedami – pametni pomočnik. V preteklosti je Schiller v intervjuju potrdil tudi pomen oznake SE. SE je “Special Edition” (posebna izdaja). Toda, kaj se dogaja z ostalimi S-serijami ali napravami, označenimi z XR ali C? Z eno besedo:

nič.

Čas je, da vam predstavim svoj novi najljubši izraz: abecedni nihilizem. Točno to je tisto, kar lepo opiše poimenovanje brez razloga. Vsi ostali C-ji, R-ji ali S-ji so popolnoma brez vsakršnega pomena. To je nedavno potrdil tudi Schiller. Kje? V intervjuju, kjer so ga vprašali o tem, zakaj so se potem odločili prav za te črke. Njegov odgovor je bil dokaj šokanten:

Obožujem avtomobile in vse, kar je povezano s hitrostjo. Obe črki – R in S – sta značilni za športne avtomobile, ki so res nekaj posebnega.

Problem rešen.

Vir: The Verge

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)