imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Pogrešate Home gumb? Brez skrbi, prihaja virtualni gumb!


Naj vam pokažem nastavitev, s pomočjo katere lahko vrnete edinstven gumb iPhonov tistim napravam, ki nimajo več Home gumba. Da ne omenjam, da je lahko zelo uporaben, če pride do okvare.

Zlahka se zgodi, da se Home gumb pri starejših iPhone napravah iz nekega razloga pokvari. Ponavadi temu sledi vprašanje, koliko bo stalo popravilo, ali kako lahko uporabnik po tem nemilem dogodku odpre in zapre strani. Vendar pa vam ni treba skrbeti, saj je v iOS vgrajena tudi možnost, ki nudi odlično rešitev v takšnih primerih:

Kaj morate storiti?

  • Odprite Settings.
  • Tapnite na General in nato na Accessibility.
  • Poiščite meni AssistiveTouch.
  • Za vklop funkcije drsnik AssistiveTouch pomaknite na zelen položaj.

V primeru, da gumb sploh ne deluje, Siri dajte ukaz: “Turn on AssistiveTouch” in pomočnik bo opravil svojo dolžnost. V primeru, da je vaša angleščina bolj podobna nemščini, znova zaženite telefon in takoj se lahko pomaknete z domače strani.

Vir: MacRumors

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)