imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Pod božičnimi smrečicami je bilo veliko iPhonov

Grega

 

Uganete, naprave katerega proizvajalca so bilo najbolj popularna božična darila v kategoriji pametnih telefonov? Flurry Analytics so v svoji statistiki razkrili veliko zanimivih dejstev. 

Stevu Jobsu najljubši analitiki, Flurry Analytics, so pripravili njihovo redno poročilo ob koncu leta. Podjetje, ki je od leta 2014 v lasti Yahooja, je obdelalo ogromno podatkov in pri tem uporabilo 1 milijon različnih aplikacij, da bi ugotovilo, katere naprave so bile najbolj popularne med temi božičnimi prazniki (natančneje od 19. do 25. decembra).

To obdobje je za podjetje res pomembno, saj božič in hanuka dvigneta prodajo v nebo. Tu ni bilo nobenih presenečenj. Apple je vodil na trgu že lansko leto in tudi leto pred tem, vendar so se letos pojavile drugi zanimivi vzorci.

Apple je uspel obdržati svoj položaj na vrhu s 44 % deležem. Na drugem mestu je Samsung, ki je od lanskega leta pridobil 5 % in je obstal pri 26 %. Zahvaljujoč temu, da njihov paradni konj letos ni eksplodiral, so ohranili potencialne kupce. Med njimi in tretjim mestom pa sega precejšnja luknja. Tam je Huawei, ki je dosegel 5 %. S 3 % sledijo Xiaomi, Motorola, LG in OPPO, za njimi pa zaključuje VIVO z 2 %.

Bolj presenetljivo je bilo, kateri iPhoni sestavljajo Applovih 44 %. Najbolj popularen je iPhone 7 (15,1 %), bolj presenetljivo pa je, da je na drugem mestu iPhone 6 (14,9 %) z le majhno razliko do iPhona 7. Dodati pa je treba, da je svoje delo opravil tudi iPhone X (14,7 %), ki je bil bolj popularno darilo, kot iPhone 8 ali 8 Plus.

Kot ponavadi je Flurry tudi letos preveril, če je velikost pomembna in kaj se dogaja z najbolj popularnimi velikostmi zaslonov. Očitno naše roke rastejo. Več kot polovica naprav, aktiviranih ta božič, je phablet (kombinacija phone in tablet, torej nekaj med teelfonom in tabličnim računalnikom, velikost zaslona med 5 in 6,9 inči). Glede na to, da je v letu 2013 ta kategorija imela le 4 % delež, je rast zelo velika.

Vir: Flurry Analytics

iPad Pro 2018
Apple Inc. (AAPL)