imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Pet stvari, ki smo jih pogrešali na oktobrskem Keynote dogodku


Tudi najbolj vznemirljiv Keynote dogodek zadnjih nekaj let ni bil dovolj, da bi Apple posodobil vse svoje modele. Katere ste najbolj pogrešali?

Danes se je pojavila zanimiva novica. Chance Miller iz 9to5Mac je zbral vse misli o stvareh, ki jih je pogrešal na zadnjem zelo vznemirljivem Keynote dogodku. Z njim se ne bi mogel bolj strinjati.

Prvo stvar na njegovem seznamu bom preskočil, to sta Apple Watch in ECG aplikacija, saj bo trajalo še ogromno let, preden bodo evropske oblasti odobrile to funkcijo.

2. Posodobitev iMac računalnikov

Če je linija Mac izdelkov tako pomembna, kot pravi Apple (saj je!), potem bi morali resnično posodobiti tudi iMac računalnike. S tem ne mislim nič posebnega, zelo veseli bi bili, če bi vse naprave dobile SSD diske in nove sistemske čipe. Po Keynote dogodku sem resnično upal, da se nekje skriva tudi posodobitev iMaca. Kdo bi vedel, morda bo na voljo kmalu, vendar skoraj zagotovo ne pred decembrom. Do takrat je za tiste, ki potrebujejo zmogljivo napravo – in si jo lahko privoščijo – na voljo iMac Pro. Za druge priporočamo novi Mac mini ustrezne dodatke.

Zdaj so na voljo novi člani družine…

3. AirPods in AirPower

Skupaj, ker je njuna najbolj pomembna lastnost brezžično polnjenje. AirPods slušalke so že same po sebi odličen izdelek, zato jih ni treba posodabljati, kljub temu pa že predolgo poslušamo novice o brezžičnem polnjenju. Prav tako ne potrebujemo razloga za AirPower: predstavili so ga, nam ga pokazali, nato pa nič.

V tem času je na trg prišlo že nekaj iPhonov, ki podpirajo brezžično polnjenje, vendar jih ni mogoče polniti z Applovim dodatkom. Nekaj mora biti narobe. Ne vem, koliko inženirjev dela na tem projektu, vendar bi nas o tem res lahko obveščali.

Kako dolgo naj čakamo? Do pomladi? O AirPods 2 smo v zadnjem času slišali veliko govoric. Pravijo, da jih lahko v ZDA pričakujejo že decembra, k nam pa bodo najverjetneje prišle s precejšnjim zamakom.

4. Posodobitev MacBooka

Zanimivo. Ni dvoma, da je bil 12” Retina Macbook veliko pred svojim časom. Ozek, barvit, USB-C kompatibilen, tudi če ne bi bilo treba. Običajen nabor nekaj naprav je prerasel v nekaj popolnoma drugačnega, ponujajo različne barve, možnosti in starejše naprave. Vse te zaloge je zelo težko upravljati.

Leta 2016 so povedali, da je 13” MacBook Pro naslednik MacBook Aira, Airi pa ne bodo več na voljo. Mi smo rekli – skupaj z 12” MacBookom. Kljub temu je vse ostalo enako. Predstavili so nov MacBook Air, tudi v zlati barvi. Postal je celo bolj uporaben, z več priključki in boljšo ceno. Zdaj je čas, da se poslovimo od Retina MacBooka, ki so ga nazadje posodobili leta 2017. In od starega Aira ter 13” MacBook Projev. In…

No, v bistvu so to štiri točke, ne pet, ampak… Kaj ste vi najbolj pogrešali?

Vir: 9to5Mac

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)