imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Pet odličnih aplikacij za čiščenje iPhona in sprostitev prostora


Kolikokrat se vam je zgodilo, da ste prenesli kul aplikacijo ali posodobitev za vaš iPhone in prejeli sporočilo, ki pravi, da nimate dovolj prostora za shranjevanje? Če se vam to zdi preveč znano, poskusite te aplikacije za čiščenje, da se znebite nepotrebnih datotek in osvobodite nekaj prostora na vašem iPhonu.

Ker napravo uporabljate praktično ves čas, podnevi in ponoči, za delo, zabavo, komunikacijo, izobraževanje, ustvarjanje in še veliko več, si vaš iPhone občasno zasluži nekaj dobrega čiščenja. Ko se vaš prostor za shranjevanje napolni in učinkovitost vašega telefona drastično upade, je skrajni čas za čiščenje.

Večino časa so krivci za prenapolnjen pomnilnik in neželene datoteke podvojene fotografije, nepotrebni videoposnetki, piškotki, predpomnilniki, dnevniki varnostnih kopij in druge nepotrebne datoteke.  Začnite z brisanjem starih fotografij in neuporabljenih aplikacij, nato zmanjšajte zasedenost prostora, kjer so shranjeni “drugi” podatki in odstranite dokumente in podatke svojih aplikacij. Še en korak, ki ga lahko uporabite, da sprostite prostor in optimizirate delovanje naprave, je uporaba nekaterih spodaj naštetih aplikacij za iskanje in odstranjevanje odvečnih datotek.

Prenesite aplikacijo za čiščenje

V trgovini App Store je veliko aplikacij, ki vam lahko pomagajo, da se znebite datotek, ki jih ne potrebujete. Te čistilne aplikacije preiščejo vašo iOS napravo, običajnih “osumljencev” se znebijo hitro in enostavno, vi pa prihranite dragoceni čas. Prenesite jih neposredno na vaš iPhone (ali kot iMyfone Umate na vaš Mac in nato priključite vaš iPhone) ter jim dovolite, da opravijo čarobno čiščenje.

Clean Doctor

Clean Doctor je vsestranska aplikacija za čiščenje sistema, ki je za vaš iPhone, iPad in Mac na voljo brezplačno. Gre za zmogljivo, a preprosto orodje za boj proti neželenim datotekam na vseh frontah. Omogoča vam, da odstranite podvojene fotografije in videoposnetke, velike videoposnetke, podvojene in razdrobljene stike, vsebino odložišča, neželena vabila in oglase v koledarju in še veliko več. Še več, Clean Doctor ponuja rešitev za zasebnost fotografij, saj poskrbi, da se vaše zasebne fotografije zlijejo v pokrajino, s tem pa se izognete radovednim očem.

Phone Cleaner za iPhone, iPad

Ta aplikacija odlično opravlja nalogo optimizacije pomnilnika in sprostitve prostora. Obstajajo štirje osnovni načini: 1. razvrščanje datotek po velikosti; 2. filtriranje datotek z naprednimi filtri za iskanje medijev po vrsti, velikosti, datumu ustvarjanja in še več; 3. iskanje podvojenih in podobnih fotografij v galeriji; 4. spletno čiščenje za brskalnik brez oglasov. S temi štirimi načini lahko takoj organizirate medije in izkoreninite tiste, ki jih ne želite obdržati. Nedavno dodane funkcije vključujejo modul za čiščenje stikov in opomnike za čiščenje. Potrebujete še kaj več? Polna različica aplikacije stane 1,99 dolarja, najdete pa jo v trgovini App Store.

Gemini Photos

Če ste kompulzivni fotograf in če je galerija na vašem iPhonu prenapolnjena, verjetno potrebuje nekaj čiščenja. Prenesite Gemini Photos, če potrebujete pomoč pri iskanju in odstranjevanju neželenih fotografij. S to aplikacijo boste fotografijam preprečili, da bi popolnoma prevzele nadzor nad še kako dragocenim prostorom za shranjevanje. Aplikacija vam bo predlagala tiste fotografije, ki jih boste morda želeli obdržati, in izbrala tiste, za katere vam ne bo žal, če se jih znebite. Med te spadajo posnetki zaslona, slike besedil itd. Aplikacija Gemini Photos vam bo pomagala razvrstiti celotno knjižnico fotografij z le nekaj potegi. Aplikacija ponuja tudi priročno funkcijo, ki je iOS drugače nima: omogoča vam, da izbrišete celotno knjižnico fotografij naenkrat. Aplikacijo lahko brezplačno prenesete iz trgovine App Store, nadgradnja na mesečno ali letno naročnino pa bo odklenila funkcijo odstranjevanja podobnih fotografij.

Cleaner Pro

Ali ste kdaj pomislili na to, da bi počistili svoj imenik? Če sem iskrena, sama nikoli nisem pomislila na to, dokler nisem naletela na to super priročno aplikacijo. Cleaner Pro je tako končno prinesel mir v moj imenik. Ta učinkovita in preprosta aplikacija najde in združi podvojene stike, stike s podobnimi imeni, podvojene telefonske številke ali e-poštne naslove. Poleg te bo odstranila stike, ki so bili shranjeni brez imena ali telefonske številke. Z aplikacijo Cleaner Pro lahko preprosto varnostno kopirate stike in jih izvozite v e-pošto, Google Drive ali Dropbox. Aplikacija je brezplačna, če pa želite samodejno varnostno kopiranje stikov, se lahko odločite za letno naročnino, ki znaša 9,99 evrov.

iMyfone Umate for Mac

Če čiščenje jemljete resno, je ta aplikacija pravi mali profesionalec. iMyfone Umate združuje več kot 25 analiznih tehnik in tehnologij, ki poiščejo in odstranijo več kot 30 vrst neželenih datotek. Počisti začasne datoteke, predpomnilnike aplikacij, piškotke in dnevnike zrušitev. Prav tako najde podvojene datoteke fotografij, ki jih uporabljajo različne aplikacije ter skenira vse datoteke, večje od 5 MB. Vključuje tudi učinkovito obliko stiskanja fotografij brez izgube kakovosti, kar lahko zmanjša odtis za kar 75%. Poleg tega ima tudi varen način brisanja vseh vaših neželenih datotek, zato je vaša zasebnost dobro zaščitena. iMyfone Umate je aplikacija za Mac. Na vaš Mac prenesite brezplačno preizkusno različico in dovolite, da dostopa do vašega iPhona za hitro skeniranje. Aplikacija vam bo povedala, koliko prostora lahko iMyfone Umate prihrani in vam omogočila, da takoj izvedete popolno čiščenje. Če ste pozitivno presenečeni, lahko kupite osnovno doživljenjsko licenco za 19,95 dolarjev.

Ali redno čistite svoj iPhone ali iPad? Zaupajte nam svoje najljubše trike in aplikacije!

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)