imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Odkrili smo odlično Apple Music funkcijo v Messengerju

Grega

Chatbot za Apple music je odličen primer algoritmov umetne inteligence. Ne veste kaj bi poslušali? Poizkusite to!

Facbok je revolucionaliziral direktno komunikacijo med potencialnimi strankami in podjetji. Če ste kadarkoli že slišali za “Chatbote”, potem veste, da skozi njih AI algoritmi odgovarjajo na najbolj pogosta vprašanja in dajejo predloge, glede na želje strank.

Pred kratkim smo ugotovili, da ima Apple Music svojega lastnega Chatbota. Ta na podlagi pogovora z njim predlaga, skladbe, ki nam bi lahko ustrezale, kar je odličen način za iskanje novih skladb. Ko smo se začeli počutiti čudno ob pogovoru s to umetno inteligenco, se je pogovor obrnil v zelo zanimivo smer.

Pogovarjali smo se z botom Apple Music v Messengerju in ugotovili, da bot priporoča tudi glasbo, če mu pošljemo emoji. Na začetku algoritem ni bil čisto jasen, potem pa smo ugotovili, da z emojiji sporočamo svoje razpoloženje in glede na to dobimo priporočila glede glasbe. Ali v letu 2018 sploh še potrebujemo boljšo uporabniško izkušnjo?

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)