imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Od zdaj naprej lahko izbrišete sporočila v Facebook Messengerju


Imeli boste 10 minut, da razmislite, ali je bilo pametno poslati to sporočilo ali ne. Če boste poslano sporočilo obžalovali, ga lahko izbrišete tudi iz klepeta osebe, kateri ste to sporočilo poslali.

Pred približno enim letom se je izkazalo, da ima Facebookov vodja, Mark Zuckerberg, na svojih platformah različne privilegije. Številni Zuckerbergovi partnerji so poročali o izginotju sporočil. Ko so ga soočili z dejstvom, je Facebookov ustanovitelj priznal, da:

njegova sporočila lahko izginejo in so bila izbrisana.

Ta funkcija je bila uvedena zaradi varnostnih razlogov, ko je Sony Pictures leta 2014 imel težave z zgodovino sporočil. Vendar pa je ta dodatni Zuckerbergov privilegij spodbudil tiste, ki želijo biti enaki, da zahtevajo svoje pravice in tudi sami pridobijo čarobno moč nad izginjajočimi poslanimi sporočili. Facebook je obljubil, da bo zagotovil to funkcijo, Zuckerberg pa je prisegel, da ne bo ničesar več izbrisal.

Zdaj, 9 mesecev kasneje, se je funkcija rodila in postala dostopna vsem uporabnikom Facebook Messengerja. Če želite izbrisati neželeno sporočilo na obeh straneh, morate storiti naslednje:

  • tapnite na sporočilo, ki ga želite izbrisati,
  • izberite “Remove” in
  • nato se odločite, ali želite sporočilo izbrisati na obeh straneh ali samo iz vaših sporočil.

Za preklic sporočil iz obeh klepetov boste imeli 10 minut – zaradi izogibanja zlorabam. Iz istega razloga bo nakazano, da je bilo sporočilo poslano, vendar njegova vsebina ne bo več na voljo.

Torej je prišel čas za ljudi, ki hitro in besno podivjajo, da povedo tisto, kar si mislijo!

Vir: The Verge

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)