imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Očala Apple Glass bi lahko prikazala tisto, kar gledate


Dobili smo še en patent za Apple Glass, očala podjetja z razširjeno resničnostjo, ki bi jih lahko dočakali v kratkem. AR očala omogočajo prikazovanje stvari, v katere gledamo.

Ko bodo Applova očala pripravljena, bo funkcija prikazovanja zelo dodelana, elegantna, manjkal pa ne bo niti znanstveni značaj. Ameriški urad za patente in blagovne znamke (U.S. Patent and Trademark Office) je nedavno odobril in objavil patent, ki bo podjetju omogočil, da v očala vključi funkcijo za prikazovanje informacij o stvareh, v katere gledate.

Patent vsebuje različne metode za “zaslon na glavi” (Apple Glass očala niso bila omenjena neposredno, vendar lahko enostavno uganete, kaj je na stvari) za prikaz informacij o POI (Points of Interest) z majhnimi indikatorji.

Uporabniki bodo tako lahko dobili več informacij o predmetih, v katere gledajo, s klikanjem v vidnem polju. Sprednja kamera naprav (ki bi morala imeti popoln senzor globine) bi lahko te geste obdelala in prikazala več ali manj informacij o želenem predmetu. Nisem povsem prepričan, kako bodo te dodatne informacije prikazane, da ne bodo motile uporabnikov očal.

V zvezi z Applovimi očali imamo nekaj informacij, ki jih je priskrbel predvsem Mark Gurman, ki je predvidel njihov prihod leta 2021. Lahko bi imela svoj operacijski sistem, ki bi bil povezal z iPhonom. In to prav zagotovo ne bodo virtualna očala, ampak očala z razširjeno resničnostjo.

Vir: MacRumors

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)