imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Bivši uporabniki Samsunga so navdušeni nad iPhonom X

Grega

Glede na zadnjo raziskavo podjetja Strategy Analytics, enega najbolj zanesljivih raziskovalcev trga, so novi uporabniki iPhona X navdušeni. 4 izmed 5 bivših uporabnikov Samsungovih telefonov so zadovoljni nad iPhonom X. Edini minus je seveda cena.

Apple je na iPhone X postavil zelo “pogumno” ceno. Temu nihče ne more oporekati. Izbira iPhonov vedno bolj raste, tako se je razširila, da moramo za najnovejšo paradno napravo globoko seči v žep. In tako je cena edini razlog, ki odvrača uporabnike.

To je za Apple zelo pozitivno, pomirjujoče pa je tudi za stranke. Kdor razmišlja o novi napravi in nima izkušenj z iPhonom, mora razmisliti le o ceni. Če želi najboljšo napravo in si jo lahko privošči, je iPhone X enostavna izbira.

Tako si lahko podjetja privoščijo naprave z res pogumnimi cenami. Na koncu je za nas, uporabnike, tak nakup vreden svojega denarja, praktično ne glede na to, kaj kupimo. Naprava bo nadomestila naš fotoaparat, igralno konzolo, tablični računalnik in še ogromno drugih pripomočkov.

In kdaj so uporabniki najbolj zadovoljni? Ko Apple nekaj naredi dobro. Strategy Analytics ugotavlja, da je 4 izmed 5 bivših uporabnikov Samsunga zadovoljnih z iPhonom X. Raziskava ni raziskovala, koliko uporabnikov Samsunga se odloči za Apple ali obratno, prav tako ne vemo, iz katerih Samsungovih naprav so uporabniki “prestopili”. So pa ugotovili, da so bivši uporabniki iPhona, ki sedaj uporabljajo Galaxy S8, manj zadovoljni kot tisti, ki so šli v obratno smer.

Sicer nočem delati nekih velikih domnev, vendar so številke zelo zanimive. In jasno je, da bivši uporabniki Samsunga obožujejo iPhone X. Točne številke lahko najdete na strani Strategy Analytics. Morda bi z nižjo ceno odkrili, da je 5 izmed 5 bivših uporabnikov Samsunga zadovoljnih z iPhonom X 😉

 

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)