imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Novi iPhoni bi lahko bili še vedno opremljeni z Lightning priključkom


In s 5W adapterjem. To bi bilo precej presenetljivo, toda tudi novice na blogu Maca Okatare glede polnjenja iPhonov v letu 2019 so lahko resnične. Toda kaj bi lahko bili razlogi za to Applovo odločitev?

Govorice o preklopu z Lightninga na USB-C so se začele pred izidom iPhona X. In nadaljevale so se vse do novih iPhonov iz leta 2018. Objavili smo daljši članek o možnih posledicah Applove odločitve za podjetje in posledično tudi uporabnike. Nato pa USB-C priključka nismo videli na nobenem iPhonu iz leta 2017 in 2018.

Toda iPad Proji so bili deležni te posodobitve, ki se lahko šteje za veliko spremembo. S prehodom iPada na USB-C je iPhone postal zadnji primerek Lightning ere. Zato – in zaradi manj težav z združljivostjo – lahko ugibanja o vključitvi običajnega Lightning priključka upravičimo. Toda namesto prvotnega 5W USB-A adapterja bi bil z USB-C – Lightning vključen tudi 12W USB-C.

Obljubljali so, da bo to popoln kompromis. Po eni strani bi se končal problem združljivosti najnovejših MacBookov in iPhonov. Po drugi strani bi bilo mogoče uporabiti hitro polnjenje, ki je bilo vključeno v iPhone pred več kot enim letom in pol, vendar ga nobena »stvar« originalne embalaže ne podpira.

No, po najnovejšem poročilu Maca Otakare, se nobeden od zgoraj navedenih scenarijev ne more uresničiti in tudi leta 2019 bi lahko vse ostalo tako, kot je bilo do danes.

Torej iPhoni ne bodo opremljeni z USB-C priključkom, niti z 12W USB-C adapterji za polnjenje. Preden lahko rečemo, da so to samo povprečne govorice, moramo dodati, da ima japonski tehnološki blog odlične povezave z dobavitelji in da so eden najbolj zaupanja vrednih Applovih prerokov. Kar pa še ne pomeni, da imajo prav…

Pojavilo se je vprašanje: zakaj bi Apple sprejel takšno odločitev? Imamo več razlag. Po eni strani je popoln vir dohodkov. Lightning dodatki in MFi program prinašajo velike denarce. Po drugi strani pa so Lightning priključki tanjši, kar je lahko zelo pomemben dejavnik v bližnji prihodnosti. Če bi preklopili na USB-C, bi to lahko pomenilo, da iPhonu ne morejo biti tanjši. In dokler bo Jony Ive v podjetju, skoraj ni možnosti, da bi do tega prišlo.

Čeprav je del z iPhonom dokaj prebavljiv, s težavo razumemo in si razlagamo pomanjkanje 12W USB-C adapterjev.

Vir: The Verge

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)