imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Novi iPad Pro bi lahko bil tanek kot zobotrebec


Glede na najnovejše informacije bi lahko bil novi iPad Pro tanjši kot kdajkoli prej. In lahko bi izgubil še eno lastnost… uganite katero!

V zadnjem času so številni zanesljivi viri poročali o podrobnostih novih iPad Pro-jev. Torej je vse bolj in bolj verjetno, da se bodo poletne govorice izkazale za resnične. Nova generacija iPadov 1.) morda ne bo imela 3,5 mm priključka za slušalke in 2.) bo morda ultra tanka.

Prva točka niti ni presenetljiva, saj smo lahko predvidevali, da se bodo po iPhonih tudi druge naprave pridružile svetu brez priključka za slušalke. In od izida iPhona 7 smo imeli kar precej časa, da se sprijaznimo s tem dejstvom. Po drugi strani pa je “hujšanje naprav” osnova oblikovalskega obdobja Jonya Iva, torej, tudi to ni nikakršno presenečenje.

Slika na Slashleaksu in Twitter objavi CoinCoin-a je razkrila natančne meritve. Pravijo, da bi lahko manjši iPad Pro v širino meril le 5,86 mm, kar je 0,2 mm manj kot originalna 6,1 mm debelina 10,5″ iPada. Bi lahko takšne spremembe sploh lahko opazili v vsakdanjem življenju? To je že drugo vprašanje. Ko govorimo o višini in širini – pričakujemo lahko 178,52 x 247,64 mm pri manjših napravah in 215 x 280,66 mm pri večjih. Ti parametri se ujemajo s preteklimi pobeglimi novicami s spletne strani Macotakara.

Vendar obstaja še ena stvar, o kateri do zdaj nismo govorili: debelina ohišja. Stvar je zelo pomembna, saj so mnogi uporabniki zaskrbljeni glede uporabnosti tanjšega dizajna ohišja. Glavna težava bi lahko bila dlan uporabnika, ki se dotakne zaslona. Glede na dokumentacijo Slashleaksa je okvir na vseh straneh debel 6 mm.

To so najnovejše novice. Popolnoma se ujemajo z napovedmi Guilherma Ramba o USB-C, podpori za zunanji zaslon, vsesmerni Face ID in tako naprej.

Vir: MacRumors

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)