imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nekdanji izvršni direktor podjetja Samsung prihaja na čelo Applove ekipe za razvoj baterij


To je oseba, ki je tri leta imela isto funkcijo tudi pri podjetju Samsung. Bil je tudi eden izmed sodnikov v škandalu za Note 7, zdaj pa je pristal v Applu. Kaj se dogaja?

Po podatkih iz Bloomeranga je Apple uspel pridobiti še en nepogrešljiv člen za svojo ekipo. Kmalu po zaposlitvi Teslinega dizajnerja je zdaj podjetje prepričalo nekdanjega izvršnega direktorja podjetja Samsung, Soonhoa Ahna, da sodeluje z Applom.

Ahn je bil višji podpredsednik podjetja Samsung SDI, Samsungove podružice, ki razvija baterije za pametne telefone. Iz njegovega LinkedIn profila je razvidno, da je bil vodja raziskav, v katerih je podjetje delalo na baterijah naslednje generacije ter razvoju materialov.

Pred njegovim začetkom pri Samsungu je izkušnje nabiral v podjetjih Next Generation Batteries R&D in LG Chem. Da ne omenjam, da je bil Ahn tudi profesor na oddelku za energetiko in kemijski inženiring na Nacionalnem inštitutu za znanost in tehnologijo v Ulsanu v Južni Koreji. Na kratko, spozna se na svoje delo.

Ali pač? Ahn je bil na izvršnem položaju pri Samsungu prav v času velikega škandala – obdobje velike eksplozije modela Note 7 v letu 2016. Najverjetneje se še spominjate poškodb, odpovedi, prepovedi in drugih incidentov, ki so zaznamovali ta neslavni dogodek in podjetju zadali velik udarec. Ne vemo, kakšno vlogo je pri oblikovalski napaki imel Ahn. Glede na to, da ni bil odpuščen, verjetno ne velike.

Drugo pomembnejše vprašanje je, kakšna bo njegova naloga pri Applu. Obstaja možnost, da želi biti Apple neodvisen na področju baterij za svoje naprave. To so dosegli že v primeru procesorjev. Podjetje je do zdaj nabavljalo baterije od drugih proizvajalcev, med drugim tudi od podjetja Samsung SDI. Verjetno ni naključje, da je Apple leta 2018 vodil pogajanja o nakupu zalog kobalta neposredno od rudarjev, kar bi jim omogočilo proizvodnjo lastnih baterij.

Kakorkoli, upamo, da bo Ahn v prihodnosti pomagal pri preprečevanju težav z baterijami. Te so -vsaj delno – odgovorne za Applovo slabo četrtletje.

Vir: MacRumors

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)