imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Ne veselite se prehitro: iPhone SE še ni tu

Grega

 

Pred kratkim je več virov in analitikov začelo govorice o drugi verziji iPhona SE, Applove uspešnice v obliki manjšega in cenejšega telefona.

Trenutno smo sredi obdobja tišine za Apple. Prodaja novih iPhonov se je že ustalila, vsi preizkušajo nove produkte. Čakamo še na HomePod, potem pa ni na obzorju ničesar novega. Se je pa v mednarodnih medijih pojavilo nekaj zanimivih naslovov.

Kaj drugega bi nas lahko bolj zanimalo kot nova verzija popularnega iPhona SE. Počasi je že čas za njegovo nadgradnjo, ker je model star že skoraj dve leti.

Naslednja zgodba je precej tipična: prijatelj prijatelja pravi, da ne bo kupil iPhona X, ker naslednji mesec prihaja iPhone SE Pro. Gotovo s Timom Cookom igra golf ali pa se popolnoma moti. Glede pričakovane posodobitve nismo dobili še nobenega uradnega potrdila.

TrendForce, podjetje za tržne raziskave iz Tajvana je začelo analizirati svetovni trg pametnih telefonov. Pravijo, da bo prodaja padla za 5 % v 2018, vendar bodo večji proizvajalci, kot Apple, lahko dosegli rast.

Pravijo tudi, da so za Applovo 3 % rast v 2017 “krivi” problemi v proizvodnji in zamude pri dobavi; ko bo to odpravljeno se številke lahko dvignejo tudi do 7,5 %. Da bo Apple to še izboljšal bo potreben večji hit, to pa bi lahko bila naslednja verzija iPhona SE.

To idejo je še dodelal Macrumors s pomočjo podatkov, ki so jih podali pri Economic Daily News. Oni pravijo, da se je proizvodnja nove 4″ naprave že začela v podjetju Winstron v Indiji, tako da se začetek prodaje pričakuje v prvi polovici 2018. Če je to res, gre najverjetneje za iPhone SE 2.

Nam najljubši DigiTimes, ki ponavadi napove vse narobe in je med manj zanesljivimi viri, se je pridružil zabavi in napovedal izid SE 2 kar za 18. februar. Svojih mističnih virov niso izdali, tako da se na njih ne moremo preveč zanašati.

 

Seveda je možno, da bo novi iPhone SE ugledal luč sveta  – možno, da celo februarja. Dandanes vemo večino stvari glede novih izdelkov že mesece vnaprej in bi kateri izmed najbolj zanesljivih virov že imel kakšne informacije glede proizvodnje. Taka bi bila recimo Kuo ali Gurman. Zaenkrat počakajmo na zanesljive novice, preden se preveč navdušimo.

iPad Pro 2018
Apple Inc. (AAPL)