imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Najhujša nočna mora tatov: Predstavitev aplikacije Find My


Apple je obudil aplikacijo Find My v macOS Catalina, ki združuje aplikaciji Find My iPhone in Find My Friends. Poleg tega, da vam pomaga najti najpomembnejše posameznike ali stvari v vašem življenju, ponuja tudi dve izjemni varnostni možnosti.

Bistvo aplikacije Find My iPhone je, da lahko določi točno lokacijo vseh naprav – tistih, ki so vklopljene/povezane z omrežjem –, ki so povezane z vašim računom, tudi iz druge Applove naprave (Mac, iPad ali iPod touch). Za preverjanje točne lokacije vaših naprav se lahko prijavite tudi v svoj iCloud račun iz spletne aplikacije. Tukaj je poudarek na tistem delu o vklopljeni/z omrežjem povezani napravi. Torej, če izklopim svoj telefon ali ga nastavim na letalski način, bo izginil iz zemljevida in vse, kar lahko preverim, je njegova zadnja znana lokacija.

Po podatkih podjetja nove funkcije delujejo na naslednji način:

Poiščite izgubljeno napravo, tudi če ni povezana z Wi-Fi omrežjem, tako da uporabite množično lokacijo. Ko napravo označite kot izgubljeno in je v bližini druga Applova naprava, lahko ta zazna vaš signal Bluetooth naprave in vam sporoči njeno lokacijo. Postopek je popolnoma anonimen in šifriran, zato je vaša zasebnost zaščitena.

Bluetooth signal porabi tako malo baterije, da deluje tudi v primeru Mac računalnikov, ki so v načinu mirovanja.

Poleg tega lahko vse to dodatno okrepimo z novo funkcijo Activation Lock pri tistih napravah, ki so opremljene s T2 čipom. Novi čip, ki je bil predstavljen lani, je na voljo v modelih iMac Pro, Mac mini 2018, MacBoo Air in MacBook Pro, ki so bili izdani leta 2018.

Z uporabo funkcije Activation Lock lahko novi Maci postanejo neuporabni za nepooblaščene osebe, saj funkcija onemogoča formatiranje trdega diska.

Torej, zame je bila to nora izkušnja, zato mislim, da je že zaradi tega posodobitev več kot koristna.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)