imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Najboljši novi produkti na CES-u, ki so povezani z Applom

Grega

Ta teden je v Las Vegasu ponovno potekal Consumer Electronics Show, sejem, kjer proizvajalci predstavljajo najnovejše tehnološke izdelke. Obiskovalci lahko vidijo veliko zanimivih in/ali čudnih naprav. Izbrali smo nekaj najboljših, ki so povezani z Applom.

Čeprav Apple direktno ni prisoten na CES-u in svoje izdelke raje predstavlja na samostojnih predstavitvah (Keynotih), to ne pomeni, da v sejem naprav niso vpleteni. Veliko proizvajalcev izdeluje naprave, ki so narejene prav za uporabo z Applovimi napravami in njihovim ekosistemom. Poglejmo, kaj je CES prinesel letos.

Phillips Hue pametne žarnice, Hue Entertainment

Zelo popularna družina Phillipsovih pametnih luči ima novega člana, ki lahko razsvetli vrtove, terase, dovoze in podobno, saj je ustvarjen posebej za zunanjo uporabo. Cene še niso znane, bodo pa luči gotovo kompatibilne z iPhonom in iPadom.

S pomočjo Applovih napravo bomo lahko nadzorovali tudi funkcijo Hue Entertainment, ki omogoča, da se luči prilagodijo glede na glasbo, film ali računalniško igro, v kateri trenutno uživamo in ustvarijo neverjetne barvne učinke. Phillips bo izdal predelano aplikacijo za iOS in aplikacijo Hue Sync za Mac, ki bodo kontrolirale sistem.

Nanoleaf svetlobni paneli

Ostajamo pri lučeh, Nanoleaf, ki je znan po trikotnih barvnih panelih, ima tudi nekaj novega. Izdali so unikaten daljinec v obliki dodekaedra. Vsaka izmed 12 ploskev daljinca ima svojo nastavitev – moramo se je le dotakniti.

Poleg trikotnih so sedaj predstavili tudi kvadratne panele. Nadgrajeni so z na dotik občutljivo površino, da jih enostavno vklopimo in izklopimo. Zahvaljujoč vgrajenemu senzorju premikov bodo luči zasvetile, ko boste v hiši ali sobi. Seveda vse s podporo za HomeKit.

Kohler pipa in tuš

HomeKit se lahko pojavi na najbolj nepričakovanih mestih v produktih. Kohlerjevo pipa z imenom Sensation lahko nadzorujemo s pomočjo Siri. Lahko ji poveš, kako naj izpusti vodo, pozna tudi mere. Pod njo le podstavimo lonec in naročimo tri litre vode.

Njihov tuš sistem, DTV+, je prav tako malo čuden in kul hkrati. S pomočjo DTV+ lahko uporabnik nastavi različne “izkušnje” in ustvari lasten profil z dodajanjem temperature vode, glasbo, lučmi in podobno. Potem lahko le naroči Siri naj pripravi hitro jutranjo prho in vedela bo, kaj storiti.

Podpora za HomeKit pri Belkin Wemo in brezžični polnilci

Belkinovi Wemo produkti, ki so večinoma pametne vtičnice in stikala za luči, so dobili podporo za HomeKit. Nadgradili bodo tudi ostale produkte s pomočjo Wemo Bridga.

Drugi veliki hit so novi brezžični polnilci. Obstaja več različnih tipov: ravni, samostoječi, barvni, avtomobilski in podobno. Vsi so kompatibilni z iPhoni 8, 8 Plus in X.

DJI Osmo Mobile 2

Tisti, ki pogosto snemate videe ste gotovo že slišali za gimbal Osmo mobile, elektronski stabilizator telefona. Druga generacija z bolj prijazno ceno je na poti na trg. Ima tudi vrč enostavnih nadzornih možnosti in boljšo baterijo.

HyperDrive 8 v 1 USB-C HUB

Čeprav je le Kickstarter projekt, Hiperjeva nova inovacija zelo poveča uporabnost omejenega števila USB-C vhodov na novih MacBookih. V bistvu je hub, ki vključuje 4K HDMI priklop, gigabitni ethernet priključek, micro SD in SD bralec, 3 USB-A 3.1 vhode in še en USB-C vhod. Poleg tega vključuje še odličen 7,5 W brezžični polnilec za iPhone. Ni sicer najlepši produkt kolekcije, vendar je zelo uporaben.

Vir: Macrumors

iPhone 7
Apple Inc. (AAPL)