imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prinesi starega. Odnesi novega.

Prinesi svoj Mac, odnesi novega in prihrani.

Nagraditi ali ne nadgraditi? Ali je trenutni iOS 11 vreden tega?

Jablan

Po WWDC 2017 se kar tare novic in članki o tem kako nadgraditi na iOS 11, se pojavljajo vsepovsod. Nudijo vam smernice na temo, kako lahko sedaj prenesete iOS 11. Večina izmed njih pa vam ne da zadosti informacij, kar vam lahko povzroči nekaj preglavic.

Nadgradnje iOSa in izidi novih iPhonov so daleč najbolj popularna tema celo za tiste, ki ne uporabljajo iPhonov. Ko je v ponedeljek zvečer Apple predstavil iOS 11 in izdal njegovo zaprto beta verzijo, so Facebook in novice preplavili napotki, ki vam jo pomagajo prenesti pred uradnim lansiranjem.

 

 

Edini problem je, da obstaja razlog zakaj na začetku novi iOS ni dostopen vsem. Zaprte beta verzije so za razvijalce, saj so to napol pripravljeni sistemi. Kot prvo, Apple nima nobene garancije za problem, ki so jo povzročile beta verzije. Kot drugo, iOS 11 beta ni priporočena za uporabo na primarni napravi, ker:

  • iPhone lahko postane nestabilen;
  • pojavijo se “zamrznitve” in rušenje sistema;
  • življenjska doba baterije se lahko drastično zmanjša;
  • aplikacija morda ne bodo delovale primerno, predvsem zato, ker iOS 11 ne podpira 32-bitnih aplikacij

Samo tisti, ki so člani Developer Program lahko dostopajo do iOS 11 brezplačno. To pomeni, da morate biti registrirani kot razvijalci, kar stane 99 dolarjev. V nekaj tednih bodo dostopne zgodnje verzije iOSa 11 pri Beta Software Program, vendar vam tudi za to ne priporočamo, da jo prenesete.

 

 

Zakaj je iOS 11 dostopen, če ni končna verzija?

Apple na WWDC vsako leto predstavi beta verzijo novega sistema, tako da imajo razvijalci dovolj časa (okrog 3-4 mesece), da ga prilagodijo in popravijo vse hrošče. Med poletjem lahko Apple dodela iOS 11 glede na povratne informacije 16 milijonov razvijalcev.

Vse vas opozarjamo, da na vaš primarni iPhone ne inštalirate kakšne iOS 11 beta verzije. S tem, ko boste upoštevali naš nasvet, se boste izognili težavam. Ko bo prva verzija dostopna za javnost, vam bomo povedali.

Apple Inc. (AAPL)