imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Recenzija: XVIDA brezžični polnilci

Preverite novo tehnologijo XVIDA polnilcev in pridobite odlično darilo.

Na voljo je najnovejša preizkusna različica iOS-a 11

Jablan

Po desetih beta različicah smo končno dobili zadnjo preizkusno različico z imenom Gold Master; ta je že enajsta po vrsti.

iOS 11 vsebuje veliko novih lastnosti, vključno z urejevalnikom dokumentov (File Manager) in povleci & spusti (Drag & Drop) sistemom, večopravilnim vmesnikom, prilagodljivim kontrolnim centrom in vtičnikom za iPad. O tem zakaj bi morali z nadgradnjo vaše naprave počakati, smo že pisali; ko je enkrat za javnost izšla prva beta, smo ji posvetili več člankov, med drugim je eden govoril tudi o tem, kako lahko na vaš iPhone inštalirate sedaj javno verzijo bete iOS 11.

 

 

Letos je Apple izdal rekordno število beta programske opreme, kar pa ne pomeni, da so imeli velike težave s sistemom, ampak bolj to, da so poskušali iOS čimbolj izpopolniti. Vso to delo je obrodilo sadove in končna beta različica je končana, poimenovali so jo GM (Gold Master). To pomeni, da Apple načrtuje, da bo ta različica tista, ki jo bodo kasneje izdali za javnost. Seveda, če se bodo do takrat slučajno pojavile kakršnekoli težave, jih bodo takoj odpravili.

Zadnje beta različice so nam prinesle le nekaj sprememb, saj je bila večina načrtovanih funkcij že prej dodana sistemu, odpravljena pa je bila tudi večina težav. Kljub temu pa je treba omeniti nekatere izmed njih.

Npr. ob odpiranju Apple Watch aplikacije se nam bo prikazala najnovejša tretja generacija pametne ure Apple Watch, ki je bila predstavljena včeraj. Dodali so nova ozadja od retro ozadij prvega iPhona do OLED ozadij z obarvanimi medvedki…

 

 

Zdi se, da je najnovejši operacijski sistem v primerjavi s prejšnjimi betami različicami najbolj stabilen in najhitrejši. Benchmark testi so pokazali sledeče: iOS 11 je nekoliko počasnejši v primerjavi z iOS10 pri uporabi enega jedra, vendar pa povsem “povozi” prejšnji sistem pri dvojedrni zmogljivosti. Vendar pa nam te referenčne vrednosti ne povedo veliko o dejanski uporabi.

Kot zanimivost vam moramo omeniti, da je ta GM povsem enak različici GM, ki je minuli vikend “pricurljala” v javnost, tako, da če ste imeli priložnost to različico nekako naložiti na vaš telefon, vam ga ne bo poterbno posodobiti. Končno različico iOS-a 11 bo Apple objavil 19. septembra. Če ne morete počakati do takrat, si nemudoma prenesite različico GM, saj nikakor ne boste razočarani.

Posodobitev je na voljo tudi ljudem, ki uporabljajo javno beta različico in ne samo razvijalcem!

 

 

 

Včeraj pa je tudi aplikacija iTunes doživela nekaj zelo pomembnih sprememb, seveda na bolje! Vsakdo, ki je kdajkoli moral uporabljati to aplikacijo, bo tako ali drugače vedel, da je iTunes prerasel v “ogromno in zapleteno pošast”. Zdi se, da je Apple to končno spoznal in začel delati na reševanju tega problema.

Za začetek so iz aplikacije vzeli celotno sekcijo iOS App Store in sekcijo Ringtone, tako da če želi kdo poskati mobilne aplikacije ali zvonenja, mora to storiti na telefonu. Kar je ostalo je zelo natančen medijski predvajalnik, kjer lahko uživate v glasbi, filmih in serijah, ne da bi se ukvarjali s 100-imi drugimi funkcijami. Očitno boste s to aplikacijo še vedno lahko sinhronizirali svoj iPhone, ko ga boste priključili na prenosni računalnik.

 

Posodobitev je na voljo za vse.

Konec šole
Apple Inc. (AAPL)