imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Menijska vrstica v iOS-u? Bi vam bila všeč?


iOS razvijalec se je naveličal pomanjkanja menijske vrstice v iOS-u, zato je poskušal najti rešitev za vstavitev menijske vrstice v lastno aplikacijo. Zdaj, ko smo lahko videli, kako bi življenje delovalo na ta način, želimo vrstico videti povsod!

Čeprav je uradno Applovo stališče to, da se iOS in macOS nikoli ne bosta združila, se oba sistema – predvsem pa iOS – temu vztrajno približujeta z majhnimi koraki. Po eni strani, zahvaljujoč precejšnjemu izboljšanju sistema iOS 11, je zdaj mogoče opravljati resnejša dela z iPadom. Po drugi strani pa obstajajo tudi iniciative za poenotenje aplikacij za iOS in macOS.

Apple ves čas poudarja, da lahko iPadi zamenjajo prenosni računalnik, vendar vsi vemo, da v večini primerov temu nikoli ne bo tako. Pa ne zaradi strojne opreme, ampak zaradi omejitev programske opreme. To je razvidno iz številnih pomanjkljivosti, ena od njih je tudi pomanjkanje menijske vrstice.

Seveda lahko delate hitreje in učinkoviteje, če imate ves čas na voljo dinamično menijsko vrstico, ki je vedno na voljo z dodatnimi možnostmi, namesto brskanja med različnimi skritimi mesti, nastavitvami in zasloni.

Na srečo je Two Lives Left, razvijalec aplikacij Codea in Shade, zdaj poskusil najti rešitev za to pomanjkljivost. Vsaj delno, ker težko govorimo o celoviti rešitvi. Zaenkrat. Kakorkoli že, do tega trenutka še nismo bili tako blizu popolni rešitvi.

Ni veliko povedati, fotografije povedo več kot tisoč besed. Torej, dobili smo aplikacijo, v naslovni vrstici katere najdemo vsaj enega ali več vidnih menijev. Če kliknete na njih, se takoj prikaže podmeni z dodatnimi možnostmi, kjer lahko vidite tudi vse bližnjice na tipkovnici. Izberite eno in vaše delo bo potekalo nemoteno, brez nepotrebnih prekinitev.

Take menijske vrstice očitno res ne potrebujemo v vsaki aplikaciji. Vendar pa je resnično potrebna za tiste, ki imajo številne nastavitvene možnosti in operacije.

Kako vam je všeč?

V primeru, da vas do potankosti zanima razvojni proces in sistem kodiranja rešitve, preberite objavo v spletnem dnevniku, ki jo je delil razvijalec.

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)