imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Recenzija: XVIDA brezžični polnilci

Preverite novo tehnologijo XVIDA polnilcev in pridobite odlično darilo.

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Magnet: neprecenljiva aplikacija za urejanje oken (popust)

Jablan

Našli smo popolno aplikacijo za urejanje oken za Maca, ki je veliko boljša kot rešitev za Windowse. To bo aplikacija za vas, če radi povlečete okna na rob zaslona za spreminjanje njihove velikosti.

Če začnete spraševati vaše prijatelje o stvareh, ki so za njih malo težje pri prilagajanju na Maca, je ena od prvih točk na tem seznamu težka metoda urejanja oken v primerjavi z Windowsi. Čeprav je na Macu celozaslonski način izvrstna stvar, je res, da je to v bistvu edina funkcija za urejanje oken. Res je, da imamo od El Capitana naprej tudi funkcijo Split View, vendar je to takšna funkcija, ki bi morala biti del vsakega operacijskega sistema že od leta 1976 dalje.

01_magnet_window_arranging_application

 

Kaj vsi najbolj pogrešamo, je sposobnost razvrščanja oken različnih velikosti drug poleg drugega na hiter in prepričljiv način, veliko njih tudi naenkrat. Do zdaj smo imeli za rešitev te težave aplikacijo Spectacle: prvič, ker je brezplačna in drugič, ker je tako preprosta za uporabo, da vam po namestitvi ne bo treba storiti ničesar drugega, tiho bo tekla v ozadju. Vendar pa sta se v zvezi s to aplikacijo pojavili dve težavi: naučiti ste se morali kombinacije tipk, da ste jo lahko uporabljali in okna se niso samodejno spremenila nazaj v njihovo prvotno velikost. Tako, da če ste razširili okno na desni rob zaslona, ste morali ročno spremeniti velikost okna iz navpičnega pravokotnika nazaj v horizontalni pravokotnik.

Posledica tega je bila, da ste na koncu s pritiskom na gumb to aplikacijo lahko uporabljali le za urejanje oken točno na sredini. Vendar pa smo našli alternativo, ki je tako izvrstna, da smo jo morali deliti z vami; če slučajno kdo od vas išče aplikacijo kot je ta.

02_magnet_window_arranging_application

 

Megnet je izvrsten iz več razlogov. Tukaj je seznam nekaterih najboljših funkcij:

  • lahko spreminjate velikost oken, tako da jih povlečete na rob zaslona, kot je to možno na Windowsih.
  • podpira veliko položajev: pol – pol, trije v enem, štirje v enem, ena tretjina in tri tretjine, poln zaslon, itd. Lahko spreminjate velikost oken na kakršenkoli način vam je všeč.
03_magnet_window_arranging_application

 

  • okna se postavijo nazaj v njihovo prvotno velikost, ko jih povlečete stran od nastavljenega položaja.
  • lahko uporabite kombinacije tipk, lahko pa nadzorujete tudi preko ikone, ki je vgrajena v menijsko vrstico.
04_magnet_window_arranging_application

 

  • menijska vrstica je tudi super. To je ikona, ki je vedno pred vami in ikona aplikacije Magnet je lepa in paše k drugim.
  • je dovolj pametna, da se ne poigrava s sklopom Hot Corners.
05_magnet_window_arranging_application

 

  • je relativno nova v primerjavi z drugimi aplikacijami za urejanje oken: zadnja posodobitev je bila 14. Februarja leta 2017 in ne leta 2015.

Skriti cilj teh aplikacij je, da lahko storijo vse, kar lahko storijo Windowsi, vendar na Macu. Aplikacija Magnet vse to daleč prekaša: to je vrsta rešitve, ki bi jo od Appla pričakovali. Najboljše pa je to, da je aplikacija za omejen čas na voljo za 0.99 evra, namesto prvotne cene 5 evrov in je očitno vredna tega evra.

Konec šole
Apple Inc. (AAPL)