imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Končno! Temni način lahko pričakujemo z iOS-em 13


Poleg obnovitve možnosti za odpiranje več oken za iPad bi lahko tudi najbolj neumno in nadležno pojavno okno doživelo spremembe.

V svoji najnovejši napovedi za 9to5Mac je Guilherme Rambo poročal o največjih novostih iOS-a 13. Najpomembnejši bi lahko bil težko pričakovani prihod temnega načina za iOS (po macOS-u). Aktiviral se bo lahko v nastavitvah in deloval bo lahko z vsemi nativnimi aplikacijami.

Eden od prvih konceptov

Ena od drugih dobrodošlih sprememb je, da bi signal za spreminjanje glasnosti lahko bil drugačen. Zdaj ogromno pojavno okno prikaže, če ste spremenili glasnost, pojavi pa se ravno na sredini in prekrije večji del zaslona. To vsekakor ni preveč prijazno do uporabnika, zato se pričakuje predstavitev boljše možnosti. Vendar pa niso pokazali nobenih primerov.

Dve večji spremembi bi lahko vplivali na uporabnike iPadov. Ena od njih bi lahko izboljšala uporabo več oken. Zaradi boljšega razumevanja bi bil demo videoposnetek več kot uporaben. Dejstvo, da Apple dela na boljši rešitvi za upravljanje več oken hkrati, je lahko to zmagovalec njihove vizije, kjer bi tablice lahko nadomestile računalnike.

Druga koristna sprememba bi lahko bila sprememba v funkciji “Undo”. Zdaj morate za razveljavitev pretresti iPad, kar sploh ni elegantna rešitev. V iOS 13 bi lahko uvedli triprstno gesto za razveljavitev, tako da bi po zaslonu podrsali nazaj in obnovili spremembe z drsanjem v desno. Zdi se bolj razumno in uporabno.

Lahko bi izboljšali tudi aplikacijo Mail: svoja e-poštna sporočila bi lahko razvrstili po kategorijah, kot so marketing, nakupovanje, potovanje, “nepomembno” in tako naprej. Vključili bi lahko tudi funkcijo “Read Later”.

Rambo pa ob tem ni navedel nobenih virov. Včasih je bil eden najbolj zanesljivih oseb, ki se poglobijo v kodo Applovih operacijskih sistemov. Upamo, da se bodo vse njegove napovedi uresničile.

Katero spremembo si najbolj želite?

Vir: 9to5Mac

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)