imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Koliko na leto povprečno zapravite za aplikacije?


Povprečni uporabnik v ZDA za aplikacije porabi približno 80 dolarjev na leto. To označuje precejšnjo rast v primerjavi s številkami iz lanskega leta. Za to dejansko obstaja nekaj razlogov. Poglejmo si jih.

Glede na najnovejše poročilo Sensor Towerja, je v letu 2018 povprečen uporabnik v ZDA za aplikacije porabil 79 dolarjev. To je kar veliko, glede na obdobje aplikacij za 1 dolar. Natančneje, to pomeni 80 aplikacij po en dolar na prebivalca. V to so vključeni tudi 12 letni in 78 letni uporabniki iPhonov, ki menda kvarijo povprečje.

Brez primernega konteksta bi lahko mislili, da je razlog naslednji: v ZDA je standard tako visok, da si lahko ljudje privoščijo za 7 dolarjev aplikacij na mesec. Po eno strani je to res. Po drugi strani pa je Sensor Tower poudaril, da ta znesek v višini 80 dolarjev pomeni 36 % zvišanje v primerjavi z letom 2017, ko je bil ta znesek samo 58 dolarjev. To je precej velika rast, zato sumimo, da so v ozadju drugi razlogi.

Na primer, eden izmed razlogov je lahko vse več naročniških storitev. Kot so pokazale prejšnje raziskave, se zdi, da uporabniki podcenjujejo zapravljanje znotraj tega sistema. Veliko težje se odločijo za plačilo visokega zneska na enkrat, kot pa za plačilo v mesečnih obrokih. Apple in ustvarjalci aplikacij se tega dobro zavedajo. In prav zato ni naključje, da je bil prav Apple tisti, ki je razvijalce aplikacij spodbudil k uporabi sistema naročniških storitev.

O tem smo že pisali, naročnine ponujajo prostor za različne ukane. Vendar je Apple pred nedavnim izrazil da ne podpira takšnih trikov, ki morda prispevajo k 36 % rasti.

Hkrati verjamem, da dokler Apple ohranja naročnine znotraj etičnih okvirjev – kot običajno -, bodo razvijalci imeli na voljo možnost zaračunavanja naročini, saj številni izmed njih s svojim delom ustvarjajo resnično vrednost aplikacij.

Vir: TechCrunch

Zamenjaj napravo in dodatno prihrani
Apple Inc. (AAPL)