imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Ta objava ni bila posodobljena več kot leto dni. Vsebina je morda zastarela.

Katera fotografija je prava?

Grega

 

Težko je ostati nezainteresiran za umetno inteligenco (AI), sploh zato, ker nas lahko ena sama fotografija pusti brez besed.

Spodnje fotografije so bile naložene na Twitter; prikazujejo originalno verzijo, desno pa fotografijo, ki jo je ustvarila AI.

 

Kot lahko vidite je podobnost neverjetna. Kar je bolj neverjetno je to, da te fotografije (in tudi ostalo gradivo v članku) niso dodatno popravljene v Photoshopu. Avtorji so dali proste roke umetni inteligenci, da naredi, kar želi.

Trenutno obstajata dve mnenji glede umetne inteligence. Pozitivno mnenje, ki ga predstavlja recimo Mark Zuckerberg, pravi, da je AI neverjetno dobra stvar. Druga stran, ki jo vodi Elon Musk pa pravi, da se bližamo zelo nevarnem območju in spuščanje AI iz verige bi lahko pomenilo resne probleme v prihodnosti.

Pomislite samo, kako velik problem so bile v politiki v zadnjem času lažne novice (fake news). Ponavadi se širijo prek družbenih medijev in zavajajo milijone ljudi. Kaj se bo zgodilo, ko bo Ai lahko samostojno ustvarjala tudi zavajajoče slike, ki bi podprle lažne novice?

Dobro, apokalipsa verjetno še ni tu. Še vedno se da enostavno opaziti, katere fotografije na televiziji so umetno ustvarjene. Še bolj očitni so videi. Da to dokažemo (in vas malo razveselimo), tu je nekaj videoposnetkov mačk:

In še nekaj za ljubitelje psov:

Še več primerov lahko najdete, če kliknete na vir članka spodaj.

Vir: Nvidia

 

iPad Pro 2018
Apple Inc. (AAPL)