imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Preverite, kako deluje na dolgi rok!

Kako shraniti svoj rezervni iPhone?

Grega

Lahko se zgodi, da imate doma več iPhonov, ki jih trenutno ne uporabljate. Uporabni so kot rezervna naprava, saj bodo uporabni še nekaj let. Vsaj če poskrbite, da bodo najbolj pripravljeni na čas v predalu.

Kako skrbeti za napravo, ki se ji zelo redko sploh posvečate? Najprej bo potrebovala nekaj elektrike. Tako kot vse Litij-ionske baterije, se tudi baterije iPhonov malo praznijo, tudi če niso v uporabi. Pozorni morate biti na tri stvari, da jih ohranite v najboljšem možnem stanju.

Logično bi bilo, da napravo napolnimo do 100 %, saj bo tako zdržala najdlje. Take naprave niso najbolj “navdušene” nad 100 % napolnitvijo, za njih je optimalno stanje med 20 in 80 %. Najbolje je, da svoj iPhone napolnite do 50 %, ga ugasnete in postavite v predal.

Pazljivi morate biti tudi na to, kam postavite svoj telefon. Ne priporočamo, seveda, da ga postavite na kraj kjer je veliko vlage ali kjer je direktna sončna svetloba. Najbolje je, da iPhone shranite nekam, kjer ni nekih posebnih pogojev in ne večjih nihanj v temperaturi. Temperatura, primerna za delovanje iPhona je med 0° in 35° C, optimalna pa med 16° in 22° C. Če ste pozorni na te dejavnike, bo čas do vaše naprave prijazen.

Seveda pa naprave ne smete pozabiti ponovno napolniti vsake toliko časa. Če Litij-ionske baterije vsake toliko ne napolnite, jo bo to uničilo podobno, kot če bi jo shranjevali na visoki vročini. Vaš iPhone je vredno napolniti na 50% vsaj vsake pol leta. Če se vam zgodi, da se aparat popolnoma izprazni, je verjetno, da ga boste morali pustiti priklopljenega na polnilnem adapterju nekaj časa, preden sploh začne kazati znake polnjenja.

iPad Pro 2018
Apple Inc. (AAPL)