imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Prinesi starega. Odnesi novega.

Prinesi svoj Mac, odnesi novega in prihrani.

Kako posodobiti vaše slušalke AirPods?

Jablan

Airpods so brezžične slušalke iz podjetja Apple, ki jih uporabljajo mnogi uporabniki iPhonov. Podobno kot imajo iOS naprave posodobitve, jih imajo tudi AirPodsi in morda se sprašujete, kako lahko posodobite vaše slušalke AirPods in kako preveriti, če imate naloženo najnovejšo programsko opremo.

Upravljanje s posodobitvami pri slušalkah AirPods je sila preprosto, vendar je malo drugačno od ostalih Applovih naprav, saj ni tradicionalnega menija za nadgradnjo.

Posodobitev vaših slušalk AirPods

Programska oprema slušalk se bo samodejno posodobila, če so slušalke shranjene v škatli, v bližini sinhroniziranega iPhona in da je iPhone povezan z internetom. Vse se zgodi samodejno, ko Apple lansira novo posodobitev, ni treba vam samim aktivno posodobiti vaših slušalk AirPods.

Posodobitev programske opreme se zgodi tiho in neopazno v ozadju in za razliko od posodobitev iOS-a ali ure Apple Watch, ni neposrednega gumba “update”, da bi ročno zagnali posodobitev programske opreme slušalk.

Če se vaše slušalke AirPods niso posodobile na najnovejšo različico, se prepričajte, da je iPhone ali iPad priključen na splet (po možnosti preko wifija), za trenutek dajte vaše AirPods v polnilno postajo, nato pa odprite pokrov. Ko se na iPhonu prikaže meni za slušalke, samo povlecite s prsti vstran – kot je to običajno. Sedaj zaprite pokrov na ohišju in počakajte nekaj minut, če je na voljo posodobitev, bi se morala zgoditi avtomatično nekje v 30 minutah.

airpods-900x501

 

Kako preverite različico programske opreme

 Ob predpostavki, da so slušalke AirPods aktivno sinhronizirane z iPhonom ali iPadom, lahko dostopate do AirPods menija v nastavitvah v iOS-u:

  • Odprite nastavitve (Settings) in pojdite na “General” in nato na “About”
  • Izberite “AirPods”, da vidite različico programske opreme slušalk AirPods
check-airpods-firmware-version

 

Če ne vidite možnosti AirPods v sekciji “About”, potem verjetno nimate slušalk AirPods aktivno sinhroniziranih ali povezanih z iOS napravo.

Vir: OSXdaily

 

Apple Inc. (AAPL)